Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Other Half, Juice Curl

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 14244

Other Half, Juice Curl

Browar z nowojorskiego Brooklynu, który wystartował w 2014 r.

Double Dry Hopped India Pale Ale w wersji Hazy z chmielami Galaxy (AUS), Nectaron (NZ) i Manalita (NZ), 6,5% alk.

A hazy IPA brewed with a hand-selected blend of hops giving notes of pine, peach, passionfruit juice and red berries. Brewed with: Galaxy, Nectaron, Manalita (6.5%)…

Aromat - chmielowy, owocowy z tonami dojrzałych owoców tropikalnych, a potem coraz wyraźniej nuty kandyzowane tychże owoców zaczynają dominować osiągając słodką cukierkowość. Pomiędzy tym wszystkim jest też jakiś słód
    Piana - zdecydowanie wysoka, trwała z kożuszkiem
    Barwa - żółto-słomkowa, mętna
    Wysycenie - dość niewyraźne, ale musuje a jego poczucie wzmaga piekący chmiel
    Smak - mix tropikalnych owoców z odrobiną cytrusów. Jest trochę słodyczy owocowej, ale nie tak intensywnej jak sugerowałby aromat. Na początku wyczuwałem alkohol. Bardzo delikatna goryczka, dłuższa, rozgrzewający od chmielu finisz
    Treściwość - solidne, wręcz ciężkawe

Ten chmiel Manalita to jakaś nowsza krzyżówka. Wyczytałem, że daje akcenty dojrzałej papai oraz mango, kandyzowanego grejpfruta (nie wiedziałem, że coś takiego) oraz jakiś cukierków owocowych. Jeśli tak jest, to tej Manality jeszcze w połączeniu z Nectaronem dla mnie ciut za dużo.

Piwo jest przyzwoite, ale po spróbowaniu kiedyś ich innej podwójnej ipce o podobnych parametrach - Hop Duos! Nelson + Mosaic oczekiwania były większe.