BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Piana - tylko na początku potem już nic.
Lacing - w końcu nic.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość.
Smak - lekki lagerek, płaskie owoce z ryżem, lekka - mini goryczka.
Firmowy lokal browaru Toccalmatto z Parmy.
W Parmie mają firmowy sklep a w centrum Turynu jest o ile mi wiadomo jedyny firmowy pub.
Lokal znajduje się w jednej z kamienic przy cichej ulicy niedaleko głównego dworca kolejowego.
W środku bar z potężną baterią kranów i kilkanaście...
Stone, kraftowiec czyli rzemiosło, ale jednocześnie największy browar południowej Kalifornii w zeszłym roku przejęty przez Sapporo (ci, którzy przejęli inny znany browar Anchor i go ostatnio zamknęli).
6,7% alk.
35 IBU
Chmiele: El Dorado, Azacca, Sabro
Kiedy zaczęła się agresja Rosji na Ukrainę, przeczytałem gdzieś że browar Pinta razem z browarem ReBrew, uwarzyli piwo - Hazy Discovery Kyiv.
Szkoda że to wszystko urodziło się w takich okolicznościach. Oczywiście przypomniałem sobie wizytę w tamtejszym browarku którą wspominam...