Eresson, Aroma

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Eresson, Aroma

Browar restauracyjny
    Nie wiem czy taka jest ostatecznie nazwa tego piwa gdyż nie było go w menu a zostaliśmy nim poczęstowani przez Niemca z Berlina - managera, który poszedł po nie i nalał je prosto z tanku. Być moze później nazywać sie zupełnie inaczej. Zawartość alkoholu 6,4%.
    Piana beżowa, zwarta, mocna, barwa ciemnobursztynowa, mętna. W smaku dość gęste, treściwe, lekko słodowe nut przeplatają się z wytrawnością i leciutkim owocowym posmakiem. Bardzo dobre piwko
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• bimb
    Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkocholowe i drożdżowe
    bimb
    Cześć.
    Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
    2025-07-13, 18:23
  • darekd
    Gusswerk, Eisbergbock
    darekd
    Koźlak lodowy (wymrażany) z rzemieślniczego browaru spod Salzburga.

11,1% alk. (na stronie www podają 11,5%), ekstr. 23,8%

Chmiele: Mühlviertler Malling, Tettnanger Tradition, Tettnanger Aroma, Simcoe, Citra

Podają, że wymrażanie odbywa się w temp. - 20*C...
    2025-04-08, 23:58
  • darekd
    ReCraft, [Piwne Podziemie], Lemon Sparkler
    darekd
    Pils ze skórką cytrynową. 11% ekstr., 4,9% alk.

Chmiele: Lubelski, Motueka i Saaz. Te dwa ostatnie ponadto na zimno.

Aroma- po otwarcie lekka cytryna, ale też jakaś dziwna syntetyczna nutka, lekki chmiel, ciut słodu
    Piana - średnia wysokość i trwałość
    ...
    2024-07-26, 23:02
  • darekd
    NZS, Annenfeld
    darekd
    Browar z Baku założony w 1997r.

https://www.nzs.az/

Ekstr. 13%
    Alk. 5,8%

Pomimo, że historia tego browaru dość krótka, to na ecie podają datę 1818 a w tle stojące obok siebie dwa młyny - wiatrak i wodny.
    Całość wygląda tak, że mogłoby...
    2021-02-15, 00:01
  • pebejot
    Ekwador, Cuenca, Presidente Borrero 7-36, Far Out
    pebejot
    Minibrowar z gatunku moich ulubionych, czyli domowych.
    Znajduje się w historycznym centrum uroczego miasta Cuenca w jednej z zabytkowych kamienic.
    Browar został założony w 2012 roku przez 60-cio letniego Niemca, który osiadł na stałe w Ekwadorze.
    Instalacja znajduje się...
    2020-04-23, 15:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...