Schleppe, Felsenkeller

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9829

Schleppe, Felsenkeller

Piwo dzieli się nazwą z przybrowarnianą knajpą, albo odwrotnie... .
    Ma jasnozłoty, lekko zamglony kolor. Piana biała, wysoka, sztywna i trwała.
    Pachnie delikatnie i chwilowo chmielem, potem pojawia się chlebek i akcent słodowy, w smaku w zasadzie to samo.
    Nagazowanie średnie. Podano w kufelku, oklejonym nazwą knajpy (no i piwa), na wafelku browaru. Takie tam, przyjemne piwo do wypicia pod zupę albo po nartach .

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Włochy, Trento, Via Paolo Oss-Mazzurana 38, Forsterbräu Trento
    pebejot
    Minibrowar w Trento, zlokalizowany w samym centrum miasta, 700 metrów od dworca kolejowego.
    Lokal w stylu bawarskim, z ciężką kuchnią i asortymentem piwnym, z tym, że są też akcenty włoskie.
    Wnętrze tworzy jedna główna sala z reprezentacyjnym owalnym barem, obłożonym marmurem...
    2025-09-29, 16:51
  • heckler
    Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
    heckler
    Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
    2025-07-23, 06:59
  • ART
    Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
    ART
    Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
    2024-10-12, 20:15
  • darekd
    Ale Browar, Grass Hopper
    darekd
    Będąc w pewnym małym sklepiku zauważyłem to piwo w wyprzedaży za ok 4,5 PLN. Nazwa mi nieznana, więc dorzuciłem. Miły sprzedawca zaoferował mi, że spuści mi to piwo o złotówkę jak wezmę dwa, bo termin mu się kończy a ma jeszcze trochę tego. Pomyślałem, jaki miły człowiek... W...
    2025-10-20, 00:24
  • Prusak
    Bourgogne des Flanders, Bourgogne des Flanders
    Prusak
    Nazwa browaru z Brugii pokrywa się w tym wypadku z nazwą piwa, które powstało z miksu lambika i dubla.
    Ma to jak na belga niski woltaż 5 %.
    Piana nikła, to co po nalaniu jest mylące, bo szybciutko znika, zostawiając rozproszone i nieregularne ślady na szkle.
    Kolorek będący...
    2025-10-18, 23:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...