Kubík, Kluk

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13081

Kubík, Kluk

Pavel Kubík z Hradca Kralove warzy w swoim browarku dwa piwa /przynajmniej do tej pory/

O dziesiątce pisałem:

Teraz 12% Oczywiście bez filtracji i pasteryzacji.

Alk.?

Aromat – drożdżowo-chlebowy
    Piana – dość wysoka, dość trwała, gęsta
    Barwa – jasne złoto, troszkę mętne
    Wysycenie - umiarkowane
    Smak - nieco kwaskowa drożdżowość ze tonami słodu dają przyjemną i rześką chlebowość,
    do tego łagodna, trochę ziołowa goryczka
    Treściwość - umiarkowana

Klasyka, ale na dobrym poziomie. Pije się zdecydowanie przyjemnie.

ps. data na ecie dość zwodnicza, bo komercyjnie warzy się od 2011 r., ale od 2002 z tego co wiem domowo
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2014-07-14, 22:26.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
    dadek
    Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
    2022-04-08, 02:05
  • darekd
    Grünbach, Grünbacher Bayrisches Weissbier
    darekd
    Browar z Górnej Bawarii, który warzy tylko pszeniczne piwa. Myślałem, że już wszystkie ich piwa tu opisaliśmy, czyli siedem. Okazało się, że mają na rozkładzie osiem piw (przynajmniej obecnie)

Tym dotychczas nieopisanym jest to piwo:

https://www.gruenbacher-weissbiere....
    2020-09-14, 21:03
  • dadek
    Praha, Bubenečská 33, Pivovar Bubeneč
    dadek
    Bubeneč to północna dzielnica starej Pragi z dużymi, pięknymi zazwyczaj 4 piętrowymi kamienicami. W ciągu roku powstały to 2 browary restauracyjne - Bubeneč i Lajka.
    W tym pierwszym byłem 12.09.2019, dwa tygodnie przed jego pierwszymi urodzinami.
    Mieści się prawie naprzeciwko...
    2019-09-17, 04:39
  • heckler
    Kojetin, Kroměřížská 109, Měšťanský pivovar Kojetín, a.s.
    heckler
    Po 109 latach piwnej posuchy w Kojetinie od zeszłego roku znowu warzy się piwo. Browar i to spory browar, warzy od 2021 roku, natomiast restauracja, kręgielnia ma ruszyć, być może pod koniec tego roku. Póki co w środku trwają prace wykończeniowe, a i na zewnątrz elewacja nie jest jeszcze...
    2022-08-18, 13:51
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Krasnova 27, John Barleycorn ( Winetime) [ Bez wyszynku]
    bastion
    Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
    Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
    W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
    2023-12-28, 21:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...