BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Krušnohor, Pumpkin Ale
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 70 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Trochę to zaskakujące, że właśnie to piwo dyniowe nosi imię mitycznej postaci znanej z legend i przekazów pisanych czy też już z współczesnej twórczości audiowizualnej. Głowę postać z etykiety puszki piwa posiada i ja jej po wypiciu nie straciłem.
Piwo ma dość pokaźny baling - 23 stopnie,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 16:41 -
-
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
Pumpkin Ale, ekstrakt 16°Blg, alkohol 7,2%.
Barwa miedziano-czerwono-grejfrutowa, są nawet dynie o takim kolorze
. Piwo mętne.
Zapach dojrzałych owoców, może to dynia ale nie wiedząc bym pomyślał, że dobrze dojrzałe śliwki i wiśnie.
Piana na 3 cm, w środku gęsta,...-
Channel: Słowacja
2020-01-22, 01:43 -
-
Coraz gęściej od browarów robi się w regionie południowo-morawskim. Dubňany to kolejne niewielkie miasteczko, które w zeszłym roku dołączyło do piwnej czeskiej mapy.
Browar postanowiliśmy odwiedzić w Walentynki i na miejsce dotarliśmy tuż po godzinie 15.
Historia powstania...-
Channel: Czechy
2020-02-27, 07:30 -
-
ABV:6,5%, IBU: 25, SRM: 31, PLATO: 18,2°, styl: pumpkin baltic porter.
Wypite w Monyo Tap House. Ceny nie pomnę, ale gdzieś koło 650-750 forintów, bo tyle kosztują tam piwa.
Trochę zdziwiła mnie ta pozycja na kranie, bo to nie sezon na dynie, ale dopytałem barmana...-
Channel: Węgry
2019-07-10, 12:57 -
- Loading...
- Koniec listy.