Holba, Šenkýř

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cezar
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.05
    • 1349

Holba, Šenkýř

Piwo jasne o zawartości alkoholu 3,5%. Ekstrakt nieznany, ale chyba około 9%. Zakupione w Hradec Kralove.

Barwa złota, piana dziurawa, rzadka, gazu bardzo dużo (piwo samo wyszło z butelki), zapach i smak zbliżone do pszenicznego.
    Nie wiem, czy było to przypadkowe, czy też świadome, ale nic dobrego z tego nie wyszło - ani pils, ani pszeniczne. Nie dało się pić.

Dwója.

Related Topics

Collapse

• kaczka116
    Kazimierz, Dobre To Wyszło!
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-09-13, 21:24
  • ART
    Welders, Hazy Shark
    ART
    Australian-new zealand hazy ipa.
    5,8%. Ok.15 blg.

Uwarzone z udziałem i na podstawie receptury zaprzyjaźnionego piwowara z Australii. Chmielenie 8 różnymi odmianami.

Szuflowanie młóta w moim wykonaniu na szczęście nie zaszkodzilo :d

Piwo wyszło...
    2025-03-13, 20:58
  • heckler
    Czechy, Olešnice, Olešnice 1, Pivovar Bejval
    heckler
    Olešnice, to miasteczko położone około 5 km na wschód od Trhové Sviny. Otoczone malowniczym terenem stawów Stropnice i wzgórzem Dubí. Z Žumberka wyszło 6.7 km.( w jedną stronę) pieszej, malowniczej wycieczki, więc czemu nie
    Po środku miasteczka stoi XVI wieczny Zamek Oleśnicki,...
    2025-08-25, 13:13
  • ART
    Warszawa, ul. Poborzańska 39, Szyszka Chmielu Bródno
    ART

Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.

Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...
    2025-08-23, 16:51
  • heckler
    Pardubice-Semtín, Semtín 105, Minipivovar Hřebec
    heckler
    Świeżutki browar Hřebec swoją działalność rozpoczął w tym roku, a pierwsza warka pochodzi z czerwca również tego roku. Popiersie konia w herbie oczywiście nie jest przypadkowe i nawiązuje do znanych wyścigów konnych w Pardubicach.
    Miejsce w którym browar ma swoją lokalizację...
    2025-07-30, 07:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...