Czy ktos wie co sie stalo z tym piwem? Czy jest jeszcze dostepne?

Staropramen, Velvet

Collapse

X
Related Topics

Collapse

- 

Kończy się Staropramen z Pragi na wyspach. Kończy się Staropramen z Pragi na wyspach.
 Dziś zakupiłem czteropak wyprodukowany przez Molson Coors w Burton-on-Trent.

Alko 5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
 Lacing - trochę było.
 Gaz - średni.
 Barwa - złoto.
 Aromat...- 
							Channel: Anglia

- 

- 

Nazwa Staropramen tytule wątku nie oznacza, że piwo warzone jest w Pradze, bo ostrawski browar z tego co wiem cały czas warzy piwo, tylko że na opakowaniach jest napisane, że producentem jest Staropramen na praskim Smichowie. Nonsens... Nazwa Staropramen tytule wątku nie oznacza, że piwo warzone jest w Pradze, bo ostrawski browar z tego co wiem cały czas warzy piwo, tylko że na opakowaniach jest napisane, że producentem jest Staropramen na praskim Smichowie. Nonsens...

Czarna Barbara to dolny ciemniak o ekstr. 13%...- 
							Channel: Czechy

- 

- 

Piwo kupione w polskim Aldi. Oryginalny import (jest dodatkowa naklejka w języku polskim). Alkohol 4,5%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, chmielowe produkty, drożdże. Ekstraktu brak. Piana gruba z lacingiem. Zapach siarkowo-chmielowy. Barwa złota. Smak? No cóż. Zawiodłem się na tym... Piwo kupione w polskim Aldi. Oryginalny import (jest dodatkowa naklejka w języku polskim). Alkohol 4,5%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, chmielowe produkty, drożdże. Ekstraktu brak. Piana gruba z lacingiem. Zapach siarkowo-chmielowy. Barwa złota. Smak? No cóż. Zawiodłem się na tym...- 

- 

- 

Piwo z Ostravara sygnowane przez Staropramena, ze serii tej co ich Czarna Barabara: Piwo z Ostravara sygnowane przez Staropramena, ze serii tej co ich Czarna Barabara:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-cerna-barbora

Ekstr. 11%
 Alk. 4,9%

Aromat - głównie słodkawy słód, chmielu...- 

- 

- 

Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem. Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.

Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen 
 Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy: Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs

A...- 
							Channel: Węgry
 2022-08-18, 12:44
- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment