Długie lata nie było nic na temat piw z browarku z okolic Pardubic.
SMaSH w tym wypadku to nie rodzaj burgera, tylko piwo na jednym słodzie i jednym chmielu (single malt and single hop).
W tym wypadku chmielem jest nowozelandzka Riwaka.
Ekstr. 12%
Alk. 5,1%
IBU 42
Aromat - chmielowy z owocami (tropiki, truskawka, cytrusowe muśnięcie)
Piana - średnia, umiarkowana trwałość, dłuższa koronka
Barwa - nieco jaśniejsze złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - na początek wyraźny chmiel z wysoką owocową kwasowością, po chwili łagodny, chlebowy słód. Goryczka średnia, długa. W posmaku delikatne tony owoców tropikalnych
Treściwość - pełne piwo
Początkowo ta kwasowość wprowadzała lekką dysharmonię, gdyż dominowała. Po chwili słód i przyjemna goryczka nadały piwu większej złożoności.
Dobre, sesyjne piwko.
SMaSH w tym wypadku to nie rodzaj burgera, tylko piwo na jednym słodzie i jednym chmielu (single malt and single hop).
W tym wypadku chmielem jest nowozelandzka Riwaka.
Ekstr. 12%
Alk. 5,1%
IBU 42
Aromat - chmielowy z owocami (tropiki, truskawka, cytrusowe muśnięcie)
Piana - średnia, umiarkowana trwałość, dłuższa koronka
Barwa - nieco jaśniejsze złoto
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - na początek wyraźny chmiel z wysoką owocową kwasowością, po chwili łagodny, chlebowy słód. Goryczka średnia, długa. W posmaku delikatne tony owoców tropikalnych
Treściwość - pełne piwo
Początkowo ta kwasowość wprowadzała lekką dysharmonię, gdyż dominowała. Po chwili słód i przyjemna goryczka nadały piwu większej złożoności.
Dobre, sesyjne piwko.