Budějovický Budvar, Světlý Ležák 12
Collapse
X
-
-
Piwo bardzo dobre jak na masówkę. Rzekłbym rewelacyjne. BArdzo przyjemnie się je pije, miła aromatyczna goryczka, baza słodowa też lekka . Jakby polskie koncernówki smakowałyby tak, prawdopodobnie zostałbym przy nich. Oczywiście jest wiele piw od tego lepszych.Comment
-
Piwo bardzo dobre jak na masówkę. Rzekłbym rewelacyjne. BArdzo przyjemnie się je pije, miła aromatyczna goryczka, baza słodowa też lekka . Jakby polskie koncernówki smakowałyby tak, prawdopodobnie zostałbym przy nich. Oczywiście jest wiele piw od tego lepszych.Comment
-
Mówcie sobie co checie a dla mnie to piwo juz od wielu lat jest wzorcem jasnego lagera. Pije je od wielu lat i dla mnie ma wciąż bardzo wysoki poziom. Piłem je tez w Czechach z beczki w knajpie i wcale nie różniło się wiele od tego dostępnego u nas w butelkach czy puszkach. 3 miesiące temu była na nie promocja w lidlu to kupiłem cały karton (20szt.). Ten chielowy świezy aromat jest idealny. Piłem wiele Czeskich piw i nadal moim nr 1 z jasnych pasteryzowanych lagerów jest Budweiser Budvar.Comment
-
Piwo w mojej pierwszej piątce. Pierwszy raz pite z pipy w Litomyšlu w trudnych latach 90'. Od tej pory świat bez czeskiego piwa jest nie do wyobrażenia.
Przy okazji witam wszystkich nowych kolegów i nowe koleżanki.Zôpadny KaszëbaComment
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
I znów powtarzam słowa - chciałbym by nasze koncerniaki właśnie tak smakowałyWidze że w lidlu ładna cena
Nastepnym razem ruszę sie do lidla na piwne zakupy
Ocna 3,7/5 Nowy Sącz TESCO 3,69zł
Comment
-
Czytam sobie manifest Breivika i okazuje się, że czeski Budvar wymienia on jako swoje ulubione piwo, a amerykańskiego Buda nazywa sikaczem. Ot, taka socjologiczna ciekawostka.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Dobrze schłodziłem i chlup...
Niezłe... na początku trochę słodkawe ale potem już fajnie goryczkowe... nie najgorsze
Spory gaz mocno orzeźwia więc błyskawicznie zniknęło z kufla...
Treściwość średnia więc przyjemnie weszło... przy ponad 25*C w cieniu...
Dawno nie piłem B i odczucia na dziś były jak najbardziej pozytywneComment
-
Znow sie pojawiło w lidlu po 2,79 za butelke 1/2 l. Warka z terminem do 18/08/2012. Wg mnie wielki powrót. Chmiel i słód idealnie zrownowazone. Wiosna tez był w lidlu /z reszta taniej, ale strasznie plastikowy smak/. Obecna dostawa rewelacja !Comment
-
Zakupiłem w Lidlu, 2,79zł
Mocno chmielowe, idzie smakowo już w dobrego zasłużonego pilsnera. Mało słodu, dobrze wysycone gazem. Na upalne dni idealnie gasi pragnienie.
Jak ktoś nie lubi dość gorzkich piw, niech lepiej nie kupuje.
Ja na bank powtórzę, tylko mam do tego lidla nie po drodzeOstatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2011-09-18, 23:45.Comment
-
Przepraszam, ale jaki oryginał masz na myśli?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment