Platan, Argus Pivo 11°

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Platan, Argus Pivo 11°

Butelka 0,5 litra NRW, alkohol 4,9 %, eks. 11%, kapsel z liśćmi chmielu, robione dla Lidla
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała
    Zapach - słód + chmiel
    Gaz - okey
    Smak - wyraźny słód, słodkie, średni chmiel, średnia goryczka
    Poprawne piwo

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2088 - moje 1055 nowe piwo na forum
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2009-03-07, 06:57.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Pivo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2485

Jak na swoją niską cenę jest całkiem poprawne. W smaku dominują wyraźne chlebowe nutki. Obecnie inna etykieta i kapsel.

Comment

• Martin933
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.11
        • 4

Platan 11 jest opravdu dobre piwo. Cena neni pro mne vażna. U Vas doniedawna nie cenily piwo z Lomża. Ja ho odkrylem już takich 10 let temu. I bylo to najtanse piwo w Polsku. Bylem zachvycony smakem a prosze teraz bylem w Polsce a też jste do tego doszli że to jest dobre piwo troche to trwalo 10 lat ale teraz je cenione i uVas. NIKDY NIEPATRZ NA CENE!!!

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Únětický, Únětické pivo filtrované 10,7°
          darekd
          Mały historyczny browarek spod Pragi, ponownie uruchomiony w 2011 r.

Choć ich dziesiątka ma już swój opis:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%A9-pivo-10

to widać tam bałagan - część opisów wskazuje na piwo filtrowane, część na niefiltrowane....
          2022-10-17, 22:01
        • darekd
          Protivín, Platan Premium
          darekd
          Przez lata ten browar w południowych Czechach nie warzył dwunastki, bądź nie rozlewał jej do butelek.
          Obecnie jest też w butelkach.

Ekstr. 11,7%
          Alk. 5%
          IBU 32

https://www.pivo-platan.cz/produkt/platan-premium/

Aromat - ziołowy chmiel, słód...
          2023-12-07, 00:12
        • AaLeX
          Jędrzejów, Argus IPA
          AaLeX
          Nowość w Lidlu. Kod LB - Jędrzejów. Cena 3,99zł. Alkohol 4,9%. Kupione w Lidlu w Zgorzelcu. Ciekawe, czy w innych Lidlach też jest z Jędrzejowa. Zapach delikatny, jakieś marginalne cytrusy, ale mało znaczący. Barwa ciemne złoto, na zdjęciu wyszedł bursztyn. Piana obfita. Smak, podobnie...
          2025-09-06, 10:56
        • AaLeX
          Łomża, Argus Lager
          AaLeX
          Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
          2025-08-29, 14:26
        • heckler
          Praha, Pernerova 691/42, Pivovar Pivo Karlin
          heckler
          W tym roku w Pradze w dzielnicy Karlin swoje podboje otworzył nowy browar- Pivo Karlin. Tym samym w tej dzielnicy działają już dwa browary i od siebie są oddalone o niecały kilometr.
          Dla tego idą z browaru Dva Kohouti nie omieszkaliśmy zahaczyć o nowy browar Karlin. Browar i restauracja...
          2019-11-15, 10:09
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...