To piwo dostępne było już dawno, ale tylko w wersji beczkowej.
Obecnie jest rozlewane do butelek.
Jest nie tylko niefiltrowane, ale przede wszystkim niepasteryzowane.
11% ekstr.
4,5% alk.
Aromat - specyficznie ziołowy chmiel (trochę łodygowy), drożdże, słód delikatniej
Piana - zdecydowanie wysoka, trwalsza
Barwa - zamglone złoto
Wysycenie - umiarkowane w kierunku średniego, musujące
Smak - podobnie jak w zapachu, całkiem wyraźny ziołowy chmiel, drożdżowa kwaskowość, lekki, muśnięty chlebem słód. Goryczka wyraźniejsza, długa
Treściwość - ciut łagodniejsza pełnia, optymalna jedenastka
Profil chmielowy i generalnie smakowy taki jak pamiętam sprzed paru lat. Rześkie, smaczne, niebanalne, bardzo dobrze pijalne.
Obecnie jest rozlewane do butelek.
Jest nie tylko niefiltrowane, ale przede wszystkim niepasteryzowane.
11% ekstr.
4,5% alk.
Aromat - specyficznie ziołowy chmiel (trochę łodygowy), drożdże, słód delikatniej
Piana - zdecydowanie wysoka, trwalsza
Barwa - zamglone złoto
Wysycenie - umiarkowane w kierunku średniego, musujące
Smak - podobnie jak w zapachu, całkiem wyraźny ziołowy chmiel, drożdżowa kwaskowość, lekki, muśnięty chlebem słód. Goryczka wyraźniejsza, długa
Treściwość - ciut łagodniejsza pełnia, optymalna jedenastka
Profil chmielowy i generalnie smakowy taki jak pamiętam sprzed paru lat. Rześkie, smaczne, niebanalne, bardzo dobrze pijalne.