Royal Unibrew, Ceres Royal Selection

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piwofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.01
    • 907

Royal Unibrew, Ceres Royal Selection

Piwo w buteleczce 0,33l o wdzięcznej nazwie. Ma aż 7,7% ekstraktu brak, ale pewnie koło 15 % ma.
    Piwo dobre jak na mocne, lekko słodkawe, wyczuwalna także bardzo delikatna nuta goryczki, ogólnie dobre, alkohol nie jest dominujący, czuć go odrobinę, ale daje pozytywne uczucie ciepła, wg mnie właśnie w taki sposób powinien być wyczuwalny smak alkoholu w piwach mocnych ( w słabszych w ogóle niedopuszczalne ) Pianka ładna, śnieżnobiała, gęsta, długo się otrzymuje jestem w połowie piwa i na szkalneczce są ślady, a na piwie pół centymetrowy kożuszek. Barwa dośc jasna, złotawa, troszkę za jasna, babelków niewiele, na początku było znacznie więcej. Ogólnie jest to bardzo dobre piwo mocne, godne polecenia na skandynawskie mrozy!
    www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD

Related Topics

Collapse

• darekd
    Royal Unibrew, Albani Mosaic IPA / Ceres Mosaic IPA
    darekd
    Piwo to występuje pod dwiema markami, zależnie od miejsca sprzedaży. Np. w Skandynawii jako Albani, we Włoszech jako Ceres:

https://www.ceres.com/birre/in-lattina/mosaic-ipa

Alk. 5,7%

Aromat - aromat lekko dominuje (nafta, mango, odrobina żywiczności), słód...
    2024-08-08, 22:48
  • Javox
    Royal Unibrew, Faxe Royal Export
    Javox
    Lager z ekstraktem 12.4*, alko 5,6% i IBU 23.

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka a w końcu grubsza obwódka.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - jasne złoto.
    Gaz - średni.
    Aromat - zbożowość i owoce strongowe ale tylko lekko.
    Smak - słodkawe,...
    2021-03-13, 22:57
  • darekd
    Cido Grupa, Meistrite Gildi Kuldne
    darekd
    Piwo kupione w naszym Aldi. Na naklejce na puszce podali, że jest uwarzone w Estonii i że w składzie m.in. słód pszeniczny. Puszka owszem jest to estońsku, ale napisali że to imprort i że 100% słodu jęczmiennego... Kuldne to po estońsku złote. Co ciekawe Cido Grupa (łotewski producent napojów)...
    2024-06-04, 02:53
  • darekd
    Royal Unibrew, Faxe Gold
    darekd
    5,5% alk.

Aromat - na początku chwilowe nuty chmielowo-skunksowe, ale dominują słodkie cukrowo-karmelowe nuty słodowe
    Piana - średnia wysokość i trwałość (lekki kożuszek)
    Barwa - złota
    Wysycenie - wysokie, dość ostre
    Smak - słodkawa a nawet słodka...
    2019-06-29, 15:13
  • darekd
    Royal Unibrew, Faxe Mosaic IPA
    darekd
    5,7% alk.
    45 IBU

https://faxe.com/faxe-ipa

Aromat - żywiczny (z lekkim mango) chmiel
    Piana - umiarkowana z trwalszym kożuszkiem
    Barwa - ciemne złoto
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - żywiczna goryczka, mango, jak na styl średnia...
    2019-05-27, 23:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...