Victoria, Victoria Málaga

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13101

Victoria, Victoria Málaga

Pancernik w 2010 r. kiedyś podobne piwo.

Nie zgadzała mi się jednak zawartość alko i i producent (tam była Damm, który tu widnieje tylko jako eksporter tego piwa).
    Okazuje się, że w 2017 r. wybudowano w Maladze nowy browar i tam jest warzone to piwo. Zatem otwieram nowy wątek.

Alk. 4,8 %. Dodano ryż.

Aromat - lekki słód i dodatek niesłodowy (ryż)
    Piana - wysoka, trwalsza, leciutki kożuszek na dłużej
    Barwa - złota
    Wysycenie - dość wysokie, musujące
    Smak - dość wyraźna słodowa baza, trochę nijaka, wygładzona przez ryż, lekki chmiel, nieznaczna goryczka
    Treściwość - pełne

Nie jest wodniste, pije się dobrze i w zasadzie tyle.

La familia crece con nuevos productos: a la Victoria de siempre sumamos la Victoria 0.0 y las especialidades en fábrica. ¿Ya las has probado todas?
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6744

Ja zakupiłem akurat butle 660 ml.

Faktycznie nie było źle, poprawny lagerek raczej dość masowy.
    Nie było wyprane całkowicie ze smaku.
    Jeżeli jest w miarę dobrej jakości zbożowość, przyjemna owocowość i trochę goryczki to ocena na plus.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2021-11-16, 21:38.

Comment

• AaLeX
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛
      • 2011.07
      • 746

Nie spodziewałem się wiele po hiszpańskim, masowym piwie i też niewiele dostałem. Zaskakuje na plus piana - gęsta i trwała. Barwa złota. Zapach delikatny, słodowo-ryżowy (ryż też jest w składzie). W smaku pustawe, delikatne nuty słodowe pod koniec i jakaś marginalna, ryżowa goryczka - praktycznie niewyczuwalna. Zimne, w hiszpańskie upały zapewne wchodzi. W polskim, domowym zaciszu nie bardzo.
      Ostatnia zmiana dokonana przez AaLeX; 2025-05-22, 20:18.

Comment

• H0LL0W
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2013.02
        • 19

Dostępne w Dino za 10zł i w InterMarshe za okolice 14zł. Butelka szklana brązowa litrowa.

Zapach: Ogólnie nie za ciekawy, potężny miód mimo że piwo ma datę do kwietnia 26
        Smak: Nie za ciekawe, nie wiele się tam dzieje. Jest jakaś tam dziwna nuta smakowa, nie jestem pewien czy to ten ryż ją wnosi, ale szczerze mówiąc nie jest zbyt smaczna. Wg mnie poziom naszych koncerniaków.

Ogólnie nie za ciekawe, szkoda czasu, na plus można powiedzieć że fajna piana, zarówno przy nalewaniu się ładnie formuje, jak i utrzymuje się na piwie oraz szkle.

Comment