Grolsch, Grolsch Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• pioterb4
    replied
    Jak ktoś dowiedzie tego w ślepym teście to uwierzę, póki co to zakrawa na kolejny przejaw snobizmu. Tyskie z biedry jest dla biedoty, więc będziemy kupować w Piotrze i Pawle albo Almie...

Leave a comment:

• Gość
    Guest replied
    Każde piwo sprzedawane przez Biedronkę jest gorszej jakości, mam wrażenie, że producenci wypychają tam niej udane warki, albo specjalnie robią piwo dla Biedronki z gorszych surowców.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    to piwo nawet nie stało przy grolschu
    a taki samiuteńki czteropak widziałem w PiP za 15zł z hakiem i to też pewnie nie grolsch a może jednak to już ten prawdziwy bo nie z Biedry ??:]

Ta owa konserwa z biedry o niebo lepsza od harnasia i wojaka, a tak jak pisałem kasztelan pity po tym zielońcu wydawał się mga nijaki, więc jakiejś tragedii jednak nie ma.

Kupić za szybko tego grolscha za 2,49z nie kupię bo wole inne piwa w podobnej cenie, ale przy wyborze warka, wojak, lech czy grolsch wybiorę tego ostatniego (przy założeniu że ceny są takie same)

btw. a zielonej butelce może do "lepszego smaku i aromatu" przyczynił się skunks?
    Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-09-30, 10:59.

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Jak już to kpiną jest to co sprzedaje browar pod marką Grolsch. Biedronka jest tylko jednym z wielu dystrybutorów.

Leave a comment:

• Radical
    replied
    Niestety to prawda. To co sprzedaje Biedronka pod marką Grolsch jest kpiną. Piwo smakuje, a raczej nie smakuje wcale.

Leave a comment:

• Javox
    replied
    To jest gorsze od np. Kenigera i Sarmackiego... ?

Ostrzegasz jakby się ludziska tym mieli otruć...
    Piją Harnasia i Wojaka i żyją... hehehehe

Leave a comment:

• arex99
    replied
    grolsch z biedronki

Ja ostrzegam przed zakupem tego piwa w biedronce na początku się ucieszyłem 4pak za 9,96 ale czar prysnął po degustacji to piwo nawet nie stało przy grolschu z tego wszystkiego kupiłem dzisiaj w tesco grolscha kultowej butelce 450ml i to dopiero był grolsch.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Także zakupiłem AŻ dwie puszki w Biedronce
    2,49zł wydawało się odpowiednią ceną na testy/

Nie wnikam skąd dyskont ma oryginalnego w takiej cenie.

Partia świeża, bo PROD 09.08.2013
    Rok ważności

O dziwo jakiś tam zapach jest, piana powiedzmy, że coś tam zostawia. Jest lepiej niż w przypadku naszych koncerniaków.
    5% alk
    11.3% WAG

Nie wiem dlaczego tak jest że po wszystkich językach świata na puszce pisze pełny skład:woda, słód jęczmienny, chmiel a po "naszemu" tylko "zawiera słód jęczmienny" i zawartość 5 i BLG

Puszka bardzo ładna. Zielony miły dla oka, ciekawe tłoczenia itp.

SMAK: lekka goryczka z tych trawiastych i ziołowych, lekka słodowość i kwaskowatość. Ot taki poprawny eurolager, których u nas w naszych koncernach jest nie za wiele.

Jak za 2,49zł to awaryjnie zamiast tyskożywcolecha można by kupować.
    W regularnej cenie (chyba ok.5zł) w hipersupermarketach to pomyłka.

UWAGI: pity zaraz po Grolschu Kasztelan N. był do bólu nijaki i wodnisty
    Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-09-28, 10:38.

Leave a comment:

• Javox
    replied
    Spróbowałem kupionego w Biedrze i przeszło...
    ... i dziś kupiłem sobie dwie czwórki... faktycznie po 2,49...
    W sklepach typu delikates kosztuje około piątki...
    Będzie na awaryjne...

Leave a comment:

• kurgan
    replied
    2,50 pln za 0,5 z puchy w biedrze, przyzwoity pils którego w Polszcze brakuje
    Ostatnia zmiana dokonana przez kurgan; 2013-09-18, 16:39.

Leave a comment:

• jacekan
    replied
    E tam, wydziwiacie. Grolsch jest super, świetnie się .. strzela krachlą

Leave a comment:

• MlodyPiwosz
    replied
    Również uważam że to piwo w stosunku do jakości jest za drogie. Piana w tym piwie z początku po nalaniu była obfita,pozostał jedynie mały pierścień.W zapachu lekko słodowe,delikatnie owocowa nuta,bardzo przyjemne.Barwa ciemno-złota.Jeśli chodzi o smak to jest lekko kwaskowate,ma mocną goryczkę i zostawia w ustach niemiły posmak(jednak pijalne). Wysycenie - OK.Buteleczka jest bardzo ładna wykonana z zielonego szkła ,wytłoczona nazwa piwa itd,ciekawe otwarcie kojarzące bardziej mi się z nalewkami domowej roboty . Piwo jednak nie zachwyca niczym ale da się je spokojnie wypić. Góra na jeden raz do spróbowania.

Leave a comment:

• sasser
    replied
    Piwo za drogie jak na jakość, którą prezentuje - 3,49 zł za butelkę 330 ml. Ale postanowiłem kupić i upewnić się, że szału nie ma, chociaż wcześniej go nie próbowałem. Piwo dobre do gaszenia pragnienia - chciało mi się pić i dlatego smakowało nie najgorzej. Dość orzeźwiające, smak typowy dla koncernowego lagera. Nie warto zawracać sobie nim głowy.

Leave a comment:

• Javox
    replied
    No niestety... to raczej pospolite piwo... może trochę bardziej goryczkowe ale w typie ełro...
    Postanowiłem sprawdzić czy jakiś cud się nie stał i "ten" Grolsch nie nabrał jakiegoś konkretnego smaku...
    Przetestowałem dwie wersje i zgodnie z nadrukami potwierdzam że to premium eurolager...
    Za tą cenę mamy do wyboru np. jakiegoś niemieckiego Zwickla o klasowym smaku... więc nie polecam Grolscha premium lager i nie korzystam w przyszłości...
    Attached Files

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    Piwo kanoniczne, klasyczne.
    Klasyczny bezpłciowy sikacz o drażniącym metaliczno-kwaskowym smaczku w kulawym akompaniamencie chemicznej quasi-goryczki, pozostawiający po przełknięciu wielką, zieloną dziurę smakową.

Leave a comment: