Grolsch, Grolsch Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• lisiewski
    replied
    Bardzo przyjemne piwo, którego dystrybucją ostatnio zajmuje się w Polsce KP (od lipca 2009 r.) W związku z tym cena tego piwa się poprawiła. W Kerfurze promocja 3,99 PLN za 450 ml (patent). Kupiłem pół kartonu

Leave a comment:

• HubertJ
    replied
    Dostępny w Polsce jest już Grolsch w butelkach szklanych 1500 ml (z zamknięciem patentowym). Całość jest w kartoniku z polskimi napisami. Zakupiłem w PiP w Szczecinie za 14,99 zł. Ciekawe czy to jakaś promocja, czy stała cena.

Leave a comment:

• gobong
    replied
    Uwaga to nie jest porcelanka, tylko tworzywo. podczas wyprazania butelek z takiej z krachli zostały same druty, reszta w postaci kleksa z tworzywa na dnie piekarnika. Butelka a tym bardziej napój w nim zawarty nie wart nawet połowy ceny.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
    Kolejny dowód na to, że polskie koncerny, potrafią zepsuć każde piwo.
    Póki co KP nie produkuje tego piwa. No chyba, że masz na myśli, że SABMiller je zepsuł, ale on polski bynajmniej nie jest. Kulczyk ma jedynie 3% akcji.

Leave a comment:

• Mario_Lopez
    replied
    Pozwoliłem sobie dzisiaj na odrobinkę burżuazji, i zakupiłem sobie butelkę w kerfurze, za cenę coś prawie 7 złotych (dodam iż zakupiłem je ze względu na ładną butelkę z krachlą).
    Piwo moim zdaniem nie warte swojej ceny, piany brak w moim przypadku, trochę za słabo nagazowane, zapach słabo wyczuwalny. Kolejny dowód na to, że polskie koncerny, potrafią zepsuć każde piwo.

Leave a comment:

• jacer
    replied
    Zakupione za 3,29

Butelka zielona, zmieniona, ma inne wzory i kształt niż klasyk Grolscha.

piana: biała, drobna, gęsta, opadła do 0,5cm dywanu, oblepia szkło, pozostała do końca,
    zapach: lekko słodowy, leciutki skunks,
    smak: lekko słodowy, lekko metaliczne, przyjemna goryczka,
    wysycenie: dość mocne.

Ot koncerniak, jednak lepszy niż nasze polskie. Wypiłem go z przyjemnością.

Leave a comment:

• keto
    replied
    Bardzo dobre piwo, kupione w realu za 4,99, butelka z patentem 450 ml.

Kolor jak na pilsa przystało, jasny klarowny,
    piana bardzo duża na początku, po chwwili opada do cienkiego kożuszka pod koniec nic prawie nie zostaje,
    wysycenie spore jak dla mnie w sam raz,
    zapach jak to zapach z zielonej butli, taki heinekenowaty ,
    smak chmielowy - goryczka w sam raz, wyczuwałem trochę nutki chlebowe - chociaż to piwo pasteryzowane - może troszkę za płytkie w smaku
    opakowanie - bardzo ładna butelka, tylko krawatka, kupione także ze względu na ową butelkę.

Na pewno do powtórzenia w najbliższym czasie.

Leave a comment:

• skitof
    replied
    Na pewno plusem tego piwa jest jego nagazowanie i piana. Wyraźnie wyczuwam goryczkę, choć jak dla mnie w tym piwie czuć za mało chmielu. Goryczka, a wręcz posmak gorzkości pozostaje na języku przez jakiś czas.
    Ciekawy jest też kapsel, na którego odwrocie znajduje się adres strony internetowej piwa na zielonym tle, takim jak i butelka. Choć jest to niezłe piwo mainstreamowe, to nie mogę o nim mówić z entuzjazmem.

Leave a comment:

• Tomasz_Moczarski
    replied
    Oglądacie zdjęcie na własną odpowiedzialność
    Ostatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-02-22, 14:48.

Leave a comment:

• kozel_czech
    replied
    Bardzo dobre piwo , mi bardzo smakakowało . Smak : orzeźwiający z dobrą goryczką , Zapach : chmielowy , Barwa:jasne , słomkowe - Polecam

Leave a comment:

• Tomasz_Moczarski
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
    porównywać wyspiarskie "cream ale" z pilsem z Holandii?
    Jak na piwo z Europy Zachodniej to jest najlepsze (przynajmniej z tych, które piłem do tej pory), ale faktycznie "Ale" i "Grolsch Premium" to 2 inne bajki. Jednak warto kupić.
    3,20 za puszkę to "prawie" tyle samo co rozlewany w Żywcu Heineken
    Ostatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-02-14, 05:51.

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_Moczarski
    Zgodzę się z faktem, że lepsze od Heinekena i Carlsberga, ale gorsze od np. Wexford Irish Cream Ale
    No nie, żeby porównywać wyspiarskie "cream ale" z pilsem z Holandii? To zupełnie różne style piw kolego. Dość trudno przyłożyć tu tą samą miarkę. Ja bym tak nie potrafił
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-02-07, 23:26.

Leave a comment:

• Tomasz_Moczarski
    replied
    Zakupione w Carrefourze - puszka 0,5 - cena 3,20 zł...
    Kolor: klarowny, lekko przechodzący w bursztynowy - 5
    Piana: dziwię się poprzednim opiniom, bo u mnie szybko zniknęła - 2,5
    Zapach: przyjemny, czuć nutę słodowości - 4,5
    Smak: im dłużej się pije, tym intensywniejsza goryczka, ale nieprzesadna - 4,5
    opakowanie: puszka (powinni popracować trochę nad grafiką) - 3, butelka (wygląda zdecydowanie lepiej) - 4,5
    Nasycenie: Za bardzo nagazowane - główny jego minus - 3,5
    Uwagi: bardzo dobre piwo, jednak cena może odstraszać.
    Info na opakowaniu bez zarzutu.
    Ktoś pytał czy rozlewane u nas to informuję, że:
    wyprodukowane i rozlewane w Holandii - także na bank importowane.
    Zgodzę się z faktem, że lepsze od Heinekena i Carlsberga, ale gorsze od np. Wexford Irish Cream Ale (tyle, że cena tego jest 5,95 - Carrefour).

Leave a comment:

• Manieklbl
    replied
    Piłem to piwo przed momentem z puszki 0,5 zakupionej w E.Leclerc w Lublinie za 3,90 i zastanawia mnie tylko czy było to piwo importowane czy też klepane u nas? Na puszce w większości napisy angielskie, napisane Eschede Holland, nie wspomniane nic na temat robienia czy rozlewania u nas. Czyli importowane tak? Smak goryczkowy, im więcej wypiłem tym mocniejsza goryczka, pod koniec już nie przyjemna, nie warte swej ceny, ale naprawde dobre piwo, jednak cena dość silnie odstrasza. Wole piwa słodsze więc nie powróce.

Leave a comment:

• franekf
    replied
    Kupiłem i właśnie przed chwilą wypiłem z czystej ciekawości, trochę by sprawdzić czy warto. Cena nieco odstraszająca (ponad 3 złote za 0,33), po części wytłumaczyłem sobie to tym, że piwo jest importowane.
    Co do wrażeń - zapach chmielowo - zielonobutelkowy, za którym akurat nie przepadam i który przeszkadzał mi przez cały czas... Smak lepszy niż się spodziewałem - z początku lekko słodowe, z dość wyraźną goryczką na końcu i miłym chmielowym aromatem. Nie jest to może ekstraklasa lagerów, ale moim zdaniem jest o niebo lepsze od Carlsberga czy Heinekena.
    I jeszcze jeden plus - piwo nie jest bardzo mocno nagazowane, wysycenie dla mnie w sam raz. Ogólnie piwo na jakieś 3,5, trochę za drogie, ale jak nie ma nic innego w sklepie to od czasu do czasu można wypić.

Leave a comment: