Jopen, Haarlems Hoppenbier
Alk. 6.8%, but. 0.30 l, górnej fermentacji, dofermentowane w butelce, warzone ze słodu jęczmiennego i pszenicznego oraz owsa, wg opisu "podwójnie chmielone".
Ciemnozłote, mętne, średnio nagazowane, duża i trwała piana. Zapach cytrynowo-słodowy. Smak drożdżowo-cytrynowy z dosyć mocną goryczką, trochę jak bardzo wytrawny witbier. Bardzo dobre.
					Alk. 6.8%, but. 0.30 l, górnej fermentacji, dofermentowane w butelce, warzone ze słodu jęczmiennego i pszenicznego oraz owsa, wg opisu "podwójnie chmielone".
Ciemnozłote, mętne, średnio nagazowane, duża i trwała piana. Zapach cytrynowo-słodowy. Smak drożdżowo-cytrynowy z dosyć mocną goryczką, trochę jak bardzo wytrawny witbier. Bardzo dobre.
 ), wyrastająca wysoko ponad krawędź pokala, znika bardzo powoli;
							
						
	
Comment