Onder De Linden, Wagenings Bockbier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Onder De Linden, Wagenings Bockbier

Alk. 7.7%, but. 0.75 l.
    Z browaru "Pod Lipami" (w tłumaczeniu) w Wageningen niedaleko Utrechtu.
    Jasnobrązowe, mętne, słabo nagazowane, wysoka i trwała piana.
    Zapach winno-owocowy i ciemnosłodowy, dosyć intensywny.
    Smak owocowy, palonosłodowy, spora palona goryczka, lekki rozgrzewający alkohol, w posmaku znowu ciemny słód. Dobry treściwy koźlak.
    Zdjęcie samej flaszki bo koźlaczka obaliliśmy z kumplem zanim wziąłem aparat do ręki
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
    dadek
    Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
    2025-02-12, 03:28
  • dadek
    Pardubice, Pod Lipami 24, Pivovar U Vojtěchů
    dadek
    Slovany to najdalej na wschód wysunięta dzielnica Pardubic. Dostać się tu można trolejbusem 12 (przystanek Spojilská, dojście 400 m) lub pociągiem do stacji Pardubice-Pardubičky (1,5 km). Bardzo tu zielono i przyjemnie, niska zabudowa jednorodzinna przylega do lasu Studaneckého, co powoduje...
    2022-03-27, 23:09
  • dadek
    Řevnice, Pod Lipami 71, Pivovar Řevnice
    dadek
    Browarek odwiedziłem 12.09.2019 zupełnie przypadkowo i to dzięki Pendragonowi. Zadzwonił akurat jak wracałem pociągiem z Pilzna do Pragi, trochę pogadaliśmy a na koniec zapytał: "-Gdzie planujesz zakończyć dzisiejszy dzień?" Ja na to, że chyba wysiądę po drodze do któregoś...
    2019-09-20, 03:31
  • ariusz
    Barfüßer Ulm, Bockbier
    ariusz
    Barfüßer: browary restauracyjne znajdujace sie w kilku miastach w Badenii-Wirtembergii oraz w Bawarii. Ja odwiedzilem tym razem Barfüßer Ulm (Badenia-Wirtembergia).

Ekstrakt 16,8% alc. vol. 6,9%
    - Kolor: bursztynowy.
    - Zapach: wyrazisty slodowy.
    - Piana: niezbyt...
    2018-02-12, 23:09
  • ART
    Regensburg, Arnulfsplatz 3, Brauereigaststätte Kneitinger
    ART
    Na regensburskim anusplac...

wróć....

Arnulfsplatz

pod nr 3 stoi taka ładna stara kamienica z browarem z koziołkiem - Kneitinger.

Kilka ichnich piw zostało opisanych na forum. Nie szaleją z asortymentem, jeśli chodzi o różnorodność - bo...
    2024-08-09, 18:11
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...