Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Koningshoeven, Urthel Vlaemse Bock

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• lzkamil
    Leyerth, Urthel Vlaemse Bock
    lzkamil
    Alk. 7.5%, but. 0.33 l. Górna fermentacja, dofermentowane w butelce.
    Brązowe, mętne, wielka piana, dosyć mocno nagazowane. Zapach owocowy i ciemnosłodowy, kojarzy mi się z truskawkowym ciastem. Smak owocowy i lekko winny, z bardziej palonosłodowym posmakiem. To pierwszy belgijski koźlak...
    2005-12-28, 19:26
  • Borysko
    Leyerth, Urthel Hibernus Quentum
    Borysko
    Bardzo mi się spodobała etykieta tego piwa - skrzat z kufelkiem piwa. Mogę się tylko domyślać, że Urthel to jego imię. A może się mylę? Buteleczka to klasyczny bączek. Do tego kapselek z pięknym nadrukiem (skrzat, a jakże).
    Nalewanie do pokala zajęło mi dłuuugą chwilę (jakieś...
    2005-04-11, 21:23
  • lzkamil
    Leyerth, Urthel Tonicum Finiboldhus (Ambre)
    lzkamil
    Alk. 7.5%, but. 0.33 l. Dofermentowane w butelce, podany skład: woda, słód, chmiel, drożdże i cukier.
    Bursztynowe, mętne, dosyć mocno nagazowane, olbrzymia i piekielnie trwała piana. Aromat i smak ciasta z owocami – słód z intensywnym ale delikatnym owocowo-winnym kwaskiem. Jakem...
    2006-01-13, 00:42
  • Dreamer
    Leyerth, Urthel Novicius Vertus (Brune)
    Dreamer
    alk. 5,9% but. 0,33 l
    Piana, w odróżnieniu od pozostałych Urthelów, szybko opadała pozostawiając nieśmiały kożuszek, ale też miły dla oka koronkowy rzucik na ściankach kielicha.
    Do tego ładny, głęboki, rubinowy kolor.
    Smak bardzo przyjemny, słodowy z lekko owocową...
    2005-06-14, 11:27
  • lzkamil
    Koningshoeven, Urthel Hop-It
    lzkamil
    W podtytule The Original Superior Hoppy Belgian Blond. Alk. 9.5%, but. jak zwykle bączek 0.33 l. Skład: woda, słód, chmiel (Magnum, Spalt, Saaz) i cukier. Dofermentowane w butelce.
    Ciemnozłoty/pomarańczowy kolor, mętne, dosyć mocno nagazowane, piana taka że nalewanie zajęło parę minut,...
    2006-06-16, 01:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...