Svyturys-Utenos, Blindos Nefiltruotas

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzychal1
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.12
    • 237

Svyturys-Utenos, Blindos Nefiltruotas

Będąc ostatnio na Litwie napotkałem w sklepie to piwo i zakupiłem je ( PET 2 litrowy). Zainteresowało mnie oczywiście z powodu braku filtracji. Nie mogę go nigdzie wcześniej w opisach znależć. W/g etykiety produkowane przez Svyturys-Utenos, ale na ich stronie też nic na jego temat nie ma.
    Jak na piwo z plastikowej butli naprawdę bardzo dobre. Prawdę mówiąc, nie liczyłem na wiele , a tu taka niespodzianka. Smakowo przypomina mi gościszewskie Naturalne niefiltrowane( podobne posmaki bananowo - drożdżowe). Cena 6,99 lita.
  • krzychal1
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.12
    • 237

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychal1
    Będąc ostatnio na Litwie napotkałem w sklepie to piwo i zakupiłem je ( PET 2 litrowy). Zainteresowało mnie oczywiście z powodu braku filtracji. Nie mogę go nigdzie wcześniej w opisach znależć. W/g etykiety produkowane przez Svyturys-Utenos, ale na ich stronie też nic na jego temat nie ma.
    Jak na piwo z plastikowej butli naprawdę bardzo dobre. Prawdę mówiąc, nie liczyłem na wiele , a tu taka niespodzianka. Smakowo przypomina mi gościszewskie Naturalne niefiltrowane( podobne posmaki bananowo - drożdżowe). Cena 6,99 lita.
    Oczywiście zapomniałem o voltażu - 5,4 %

Comment

Related Topics

Collapse

• GSE
      Astravo, Nefiltruotas Tamsusis
      GSE
      No i znowu się zdziwiłem, bo zgodnie z nazwą piwo powinno być "Niefiltrowane Ciemne", natomiast kolor ma ciemnozłocisty, opalizujący z pomarańczowymi refleksami, więc daleko mu nawet do brązu.
      Kolejne wrażenie to: ładna, obfita, długo utrzymująca się piana (bez lacingu),...
      2016-05-31, 00:10
    • sibarh
      Svyturys-Utenos, Blindos Lengvasis
      sibarh
      Svyturys-Utenos alus, Blindos Lengvasis
      Butelka 0,5 litra, alk. 5 %, eks. brak, kapsel firmowy Blindos, cena 1,59 lita
      Kolor - jasnozłocisty, klarowny
      Zapach - słodowy + lekkie nuty chmielowe
      Piana - bielutka, drobna, średniowysoka i trwała
      Wysycenie - w normie...
      2006-11-09, 20:44
    • darekd
      Biržų, Legenda Niefiltrowana
      darekd
      Piwo z hurtowni Martin w Zawierciu, która lubi "przeekietowywać" sprowadzone przez siebie piwa.

Wygląda na to, że to odpowiednik ich Legendy:

http://birzualus.lt/en/beer/#legenda-nefiltruotas

Parametry się zgadzają: 12,5% ekstr.,5,8% alk.
      ...
      2019-07-18, 21:29
    • mkocielnik
      Witajcie Miłoścnicy Złotego Trunku
      mkocielnik
      Witam serdecznie,
      małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
      Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.

W obu...
      2018-12-14, 17:04
    • sibarh
      Svyturys-Utenos, Blindos Ekstra
      sibarh
      But. 0,5 litra, alkohol 5,3 %, eks. brak, kapsel Blindos
      Kolor - żółto-blady, klarowny
      Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała
      Zapach - słodowo-kwiatkowy, sympatyczny
      Gaz - okey
      Smak - lekki słód, średniosłodkie, brak chmielu, lekki nuty owocowo-kwiatowe,...
      2009-06-12, 14:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...