Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gänstaller, Zoigl

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    PremiumUżytkownik
    • 02-2003
    • 12201

    Gänstaller, Zoigl

    O projekcie pisałem w zeszył roku tutaj:

    Jest mały problem z tym Gänstallererm. Nie do końca to tradycyjny browar i nie do końca kontrakt. Region to Górna Frankonia w Bawarii. Andreas Gänstaller pracował na kierowniczych stanowiskach w browarze Mahrs w Bambergu. Potem wynajmował dawne browary, gdzie wznawiał własną produkcję (m.in. w browarze Friedel w


    Chyba nie straciło na aktualności.

    Zoigl to oczywiście w wymiarze marketingowym. Podpis Zwickelbier jest bliższy rzeczywistości

    5,6% alk.
    35 IBU

    Aromat - lekka dominacja ziołowo-łąkowego chmielu, nieco herbatnikowego słodu
    Piana - średnia, zwarta (wręcz śmietankowa), trwała, zostaje na szkle
    Barwa - ciemne, zamglone złoto
    Wysycenie - łagodne, delikatnie musuje
    Smak - słodowe i chmielowe akcenty wyrównane, wyczuwalne łagodne owoce (morela, suszone jabłko), słód lekko ciastkowy, minimalne ziarno, delikatna goryczka
    Treściwość - solidniejsza pełnia

    Oryginalne (te owoce w kierunku bardziej pale ale niż frankońskiego zwickla), smaczne, fajne piwo.
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎