Einsiedler, Hell

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • darekd
    replied
    W moim przypadku nie widzę różnic jak przy pierwszym podejściu. U mnie goryczka była delikatna.
    Tym razem bez metaliczności. Poprawne.

    Leave a comment:


  • AaLeX
    replied
    Jest to ciekawy Helles, z rejonu Niemiec, który nie specjalizuje się w tego typu piwach. Dlaczego ciekawy? Bo oprócz nut słodowych, wyczuwalne są też delikatne nuty goryczkowe. To połączenie sprawia, że różni się od typowych, bawarskich hellesów. Opakowanie i barwa j/w. Wypiłem z przyjemnością i polecam miłośnikom tego gatunku do spróbowania.

    Leave a comment:


  • darekd
    replied
    Click image for larger version

Name:	P1090475.JPG
Views:	83
Size:	24,7 KB
ID:	2322724

    Leave a comment:


  • darekd
    utworzył/a temat Einsiedler, Hell

    Einsiedler, Hell

    Akurat tego jasnego, saksońskiego klasyka jeszcze nikt nie opisywał.



    11,9% ekstr.
    5,2% alk.
    IBU 20



    Aromat - dość łagodny słód
    Piana - średnia, zwarta, umiarkowana trwałość
    Barwa - jasne złoto
    Wysycenie - umiarkowane, potem łagodne i trochę go brakuje, choć cały czas lekko musuje
    Smak - słodowy, średnia ziarnistość z minimalnym muśnięciem zbożowej słodkości, leciutka goryczka z dłuższym finiszem. Na początku na chwilę zaplątał się lekka metaliczność.
    Treściwość - pełne piwo

    Poprawne, ale nic szczególnego.

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...