Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

? [Fuerst Wiacek], Eat the Salad

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    PremiumUżytkownik
    • 02-2003
    • 12203

    ? [Fuerst Wiacek], Eat the Salad

    IPA (Hazy)

    Alk. 6,8%

    Aromat – chmielowy. Nuty żywiczne wyraźne, potem cytrusy, które potem stają się wyraźniejsze

    Piana – wysoka, nie jest zbyt zwarta, dość trwała z dłuższym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
    Barwa – mleczno-słomkowo-złota. Wyraźnie zmętnione
    Wysycenie – średnie, musujące
    Smak – łagodna słodowa baza, lekkie drożdże, bardzo mocny chmiel, ale nie na goryczkę, która jest łagodna. Są głównie cytrusy, ciut żywiczności. Trochę goryczki na finiszu. Chmiel piecze, tak jakby się miało zgagę
    Treściwość – pełne

    Przyzwoite. Byłoby łatwo pijalne, gdyby nie ten piekący efekt, którym to piwo się wyróżnia wśród wielu tego typu kraftów na świecie.

    Opis prawie się różni (chmiele dały minimalnie wyższe poczucie wytrawności) od ich:

    Kontraktowiec z Berlina, który działa od 2016 r. Na opakowaniu mają "brewed in Berlin", co sugeruje, że mają własny browar, ale warzą w stolicy Niemiec, choć i to nie jest pewne. Alk. 6,8%, chmiel Sabro (USA) IPA, ale taka "Hazy" Aromat – chmielowy. Na początku dominowała żywiczność, potem


    co świadczy, że trzaskają te same piwa (po 6,8% alk.) podmieniając chmiele. Byłoby to zrozumiałe, gdyby to był "single hop" i klient miał okazję porównywać chmiele w tym samym piwie. A tu nawet nie informują jakie chmiele użyli. Tak samo oryginalny pomysł jak i całe piwo. Cwaniaczki [na szczęście trafiłem też na ich ciekawsze piwa].

  • darekd
    PremiumUżytkownik
    • 02-2003
    • 12203

    #2
    Click image for larger version

Name:	P1110967.JPG
Views:	21
Size:	23,3 KB
ID:	2332262

    Comment

    Przetwarzanie...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎