Browar z Dolnej Bawarii
11% ekstr.
5,2% alk.
Aromat - zbożowy, brzeczkowy, słodkawy
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, po nie za długim czasie zostają strzępy kożuszka
Barwa - bardzo ciemny rubin/kasztan
Wysycenie - łagodne, lekko musujące
Smak - słodkawa, mdława, kremowa zbożowość. Trochę palonych tonów, znikomy chmiel, ciut palonej goryczki na języku
Treściwość - pełne
Płaskie, słabe piwo.
Browar niemały, ma na swoim koncie przejęcia i zamknięcia innych producentów. W przypadku tego piwa przyznają się do użycia ekstraktu palonego słodu.
Czyli takie koncernowe praktyki, które zazwyczaj mają negatywny wpływ na jakość piwa.
11% ekstr.
5,2% alk.
Aromat - zbożowy, brzeczkowy, słodkawy
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, po nie za długim czasie zostają strzępy kożuszka
Barwa - bardzo ciemny rubin/kasztan
Wysycenie - łagodne, lekko musujące
Smak - słodkawa, mdława, kremowa zbożowość. Trochę palonych tonów, znikomy chmiel, ciut palonej goryczki na języku
Treściwość - pełne
Płaskie, słabe piwo.
Browar niemały, ma na swoim koncie przejęcia i zamknięcia innych producentów. W przypadku tego piwa przyznają się do użycia ekstraktu palonego słodu.
Czyli takie koncernowe praktyki, które zazwyczaj mają negatywny wpływ na jakość piwa.