Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Eichbaum, Apostel Weissbier Hell

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Hop Colonel
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 7293

Eichbaum, Apostel Weissbier Hell

Pszenica z ekstraktem 11.8*, zawartość alko 5.3%.

Piana - sporo na początku potem grubsza warstwa.
    Lacing - sporo.
    Gaz - lekko średni.
    Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
    Aromat - płatki owsiane i dość rześki banan.
    Smak - słodkawe, skóra od banana i banan. Płatki owsiane. Mikro goryczka.

Dość fajne
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• darekd
    Eichbaum, Patronus Weissbier
    darekd
    Pszenica "powered by Perlenbacher" czyli z Lidla.
    Nie chwalą się co to za browar, ale w sieci jednoznacznie wskazują na Eichbaum.
    Nie jest to zatem coś nieznanego na naszym rynku, bo piwa z tego browaru to również
    marketowa marka Kauflandu.

12,3% ekstr....
    2018-03-09, 22:48
  • darekd
    Grünbach, Grünbacher Bayrisches Weissbier
    darekd
    Browar z Górnej Bawarii, który warzy tylko pszeniczne piwa. Myślałem, że już wszystkie ich piwa tu opisaliśmy, czyli siedem. Okazało się, że mają na rozkładzie osiem piw (przynajmniej obecnie)

Tym dotychczas nieopisanym jest to piwo:

https://www.gruenbacher-weissbiere....
    2020-09-14, 20:03
  • m2200
    Płatki dębowe na cichą.
    m2200
    Cześć,

uwarzyłem ostatnio smoked ale i chciałbym go jeszcze "podkręcić" płatkami dębowymi.

Piwo stoi już tydzień na cichej. Jak przygotować płatki? Nie chciałbym zakazić piwa. Czy jakoś trzeba je zdezynfekować czy po prostu wrzucić do fermentora?...
    2019-08-22, 17:29
  • darekd
    Eichbaum, Valentins Weissbier Non-Alcoholic
    darekd
    Bezalkoholowa pszenica z browaru, który zaopatruje duże sieci handlowe i dyskontowe.

Nie ma się nad czym specjalnie rozwodzić. Całość poprawna i pijalna (profil słodkawo-bananowy)....
    2017-05-08, 19:39
  • KulisBrew
    KuliśBrew
    KulisBrew
    Mam na swoim koncie ok. 15 warek zaczynając od brewkitów w 20L garnku, a kończąc na...
    Jaki koniec? To dopiero początek prawdziwej przygody piwowara! Aktualnie korzystam z
    kociołka warzelnego 40L Royal Catering i mam też lodówkę ze sterownikiem przeznaczoną tylko i wyłącznie...
    2020-08-28, 14:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...