Meininger, Frisches Pilsner

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Meininger, Frisches Pilsner

Butelka 0,5 litra, alkohol 5 %, eks.brak, kapsel firmowy browaru, browar z m. Meininger
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka ale trwała
    Zapach - wyraźny słodowy plus nuta słodko-chmielowa
    Gaz - okey
    Smak - mocny i wyraźny słodowy, średnio słodkie z delikatnym chmielem, lekka goryczka, lekkie kwiatowo-kwaskowate nuty
    Smaczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1261 ( 761 opisane na forum ) 661 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Pilsner:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      ReCraft, New Zealand Pilsner
      Javox
      Niefiltrowany pilsner z udziałem chmielu Nectaron.

Ekstrakt 13.0*, alko 5.5%, IBU 40.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - nie za dużo.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, jasny złoty.
      Aromat - ziołowe plus nuty zbliżone do...
      2025-11-26, 11:55
    • Javox
      Kalnapilio-Tauro, Faxe Pilsner (licen)
      Javox
      Litewski klon Faxe Pilsner z alko 4,6%.

Piana - spora na długo.
      Lacing - sporo.
      Barwa - jasna słomka-złoto.
      Gaz - średni.
      Aromat - słodkawo gorzkawy.
      Smak - lekki kwaskowaty słód. Gorzkawe posmaki, z czasem coraz bardziej płasko. Słodkawa zbożowość....
      2025-11-25, 12:38
    • dadek
      Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
      dadek
      Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
      2025-01-12, 18:42
    • darekd
      Wrexham Lager Beer Company, Bootlegger 1974 Pilsner Lager
      darekd
      Browar w walijskim Wrexham warzy tylko piwa dolnej fermentacji. Jak na Wielką Brytanię to mocno oryginalne, ale taka jest historia browaru.
      Założyli go imigranci z Niemiec w 1881/2 r. Padło na Wrexham ze względu na wodę, dzięki której już było tam kilkanaście browarów (ejlowych)....
      2021-11-21, 00:47
    • darekd
      Eichbaum, Cronus German Pilsner
      darekd
      Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
      Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
      2025-01-04, 01:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...