Webster, Braun

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Webster, Braun

Z browaru restauracyjnego Webster Brauhaus w Duisburgu. Ekstr. i alk. nieznany (zapewne 11.5-12.5/4.5-5.5), z chmielem Hallertauer Perle, piłem z kija.
    Bursztynowe, półciemne, mętne, nie za mocno nagazowane, nalane ze średniej wielkości pianą.
    Zapach słodowy, lekko owocowy, chmielowy, minimalnie karmelowy.
    Smak słodowo-chlebowy z bardzo lekkim „ciemnym” odcieniem, trochę owoców, lekka ale wyraźna goryczka, w posmaku wraca bardzo dobry słodowy chlebek.
    Jak dla mnie najciekawsze z 5 mikrobrowarowych duisburskich piw próbowanych tego dnia (z Webstera i Schacht 4/8), co świadczy o nim bardzo dobrze bo smakowały mi wszystkie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2009-06-25, 13:14.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• darekd
    König, Th. König Zwickl
    darekd
    Piwo z przemysłowego browaru w Duisburgu (Nadrenia Północna-Westfalia w Zagłębiu Ruhry) należącego do Bitburgera.

12,8% ekstr.,
    5,3% alk.

https://www.koenig.de/biere/thkoenig

Aromat - słodowy, początkowo odrobina chleba przechodząca w wyraźniejszy karmel,...
    2024-11-01, 22:11
  • heckler
    Kostelec na Hané, Revoluční 625, Castellum Brewery
    heckler
    Pasja do warzenia piwa z piwowarstwa domowego przerodziła się bycie browarem kontraktowym, a od kwietnia 2023 roku Castellum Brewery stał się browarkiem stacjonarnym.
    Pomysłodawcami tego przedsięwzięcia jest trzech przyjaciół: Martin, Arnošt, Vit, a dwóch pierwszych pełni zaszczytną...
    2024-05-08, 08:10
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Vaclava Havla 6z, Zlak Brewery. [ Bez wyszynku]
    bastion
    Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
    Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch
    ...
    2023-11-19, 18:21
  • heckler
    Znojmo, Na Valech 15, Pivovar Old Cock
    heckler
    Najmłodszy Znojemski browar nosi nazwę Old Cock. Powstał w miejscu starych garaży, a za sąsiadów ma ładnie odnowione budynki biblioteki, oraz muzeum.
    Plecami graniczy z murami Klasztoru Minorytów, który z drugiej strony za sąsiada ma Browar Znojmo.
    Browar pracuje pełną...
    2023-07-12, 10:55
  • heckler
    Kojetin, Kroměřížská 109, Měšťanský pivovar Kojetín, a.s.
    heckler
    Po 109 latach piwnej posuchy w Kojetinie od zeszłego roku znowu warzy się piwo. Browar i to spory browar, warzy od 2021 roku, natomiast restauracja, kręgielnia ma ruszyć, być może pod koniec tego roku. Póki co w środku trwają prace wykończeniowe, a i na zewnątrz elewacja nie jest jeszcze...
    2022-08-18, 13:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...