Braunschweig, Adelskronen Hefe-Weißbier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • danhaj
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.04
    • 620

Braunschweig, Adelskronen Hefe-Weißbier

Piwo zostało zakupione w sieci Penny w Monachium i jest produkowane dla niej przez Brauerei Braunschweig. Inne piwa marki Adelskronen nie są godne uwagi, za to ten pszeniczniak wyróżnia się nieco in plus.
    Piwo sprzedawane jest w petach 0,5 l (po 6 w zgrzewce) w bardzo niskiej cenie, co już z miejsca budzi podejrzenia co do jakości produktu, ale nie jest źle.
    Zawartości alkoholu 5,4%. Piwo niefiltrowane.
    Piana slaba, szybko znika. Zapach zgodnie z kanonem stylu, chociaż dość mało intensywny. Jeśli chodzi o smak to też trudno cokolwiek zarzucić, pszenica jak się patrzy, może nieco za mało wyrazista.

Reasumując, w bardzo atrakcyjnej cenie dostajemy całkiem solidne piwo pszeniczne, może nie klasyka gatunku, ale jakość zadowalająca i pije się z przyjemnością.
    Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl
  • Swiecz
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2004.03
    • 123

Kupiłem za 0,34 EUR w sklepie Penny w Oldenburgu koło Bremy (czyli całkiem niedaleko od browaru w Braunschweig) i powiem że było całkiem dobre w smaku.
    Piwo faktycznie nie jakieś super wybitne ale na pewno bardziej mi smakowało niż np. większość polskich pszeniczniaków
    Browar domowy (kooperacyjny) BrewIT

Comment

• erudyta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2008.11
      • 189

Kupione za 35 centów w Penny w Wiesbaden. Za taką cenę spodziewałem się czegoś gorszego.
      Ogromnym minusem butelka PET
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Nymburk, Staročech extra chmelený
        darekd
        Nymburskie piwo pod tą marką trafia do marketów (Penny).

Jest też "klasyczna" wersja też o zaw. alkoholu 5,2%

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...tarocech-lezak

Aromat - wyraźniejszy słód, ziołowo-łąkowy...
        2024-01-21, 02:25
      • AaLeX
        Frankfurter Brauhaus, Eber Pils
        AaLeX
        Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
        2024-01-16, 08:58
      • AaLeX
        Nymburk, Staročech ležák
        AaLeX
        Piwo kupione w czeskim Penny za bagatela 6,90 kč. W tej cenie rewelacja. Solidna goryczka, przyjemny, chmielowy zapach. Ładna złora barwa i całkiem niezła piana. Tak mi weszło, że nie zdążyłem zrobić zdjęcia. Ocena 6/6.
        2021-06-07, 17:47
      • AaLeX
        Braunschweig, Karlskrone Gold
        AaLeX
        Piwo do kupienia w plastiku o pojemności 0,5l w niemieckich sklepach Aldi. Cena 30ct. Alk. 4,9% Barwa złota, miodowa, piany zero, gazu praktycznie też. Zapach słodkawy, smak też, goryczki brak. Nic specjalnego ale też bez jakiś wad (może poza wysyceniem). Dla amatorów piw słodowych.
        2021-03-04, 14:05
      • Pancernik
        Giedlarowa 278, Browar Zakarczmie
        Pancernik
        Niby na liście jest, ale chyba nikt wcześniej nie opisał, pozwalam sobie więc to uczynić .
        Giedlarowa to wieś w powiecie leżajskim, gdzie nieco na tyłach sklepu "Stokrotka" mieści się browar restauracyjny "Zakarczmie".
        Lokalizacja trochę utajniona, bo w tym...
        2024-10-16, 10:13
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...