Ketterer (Hornberg), Ur-Weisse

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

    #1

    Ketterer (Hornberg), Ur-Weisse

    Pszeniczniak o bursztynowym kolorze z ladna, duza pianka. Korzenny aromat. Gozdziki, banan, bardzo harmoniczny smak. O wiele wiecej niz przyzwoity pszeniczniak!

    0,5 NRW-butelka, 5,0% alk.

Related Topics

Collapse

  • kaczka116
    Krajan, [Chełmiński] Toruński pszeniczniak
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-07-04, 19:59
  • dadek
    Niemcy, München, Schillerstraße 23, Schiller Bräu
    dadek
    Targi Drinktec w Monachium to wielka impreza na której nie brakuje piwa, jednak tradycją jest że każdego dnia po zamknięciu hal wystawowych odwiedzamy jakiś miejscowy browar.
    Na pierwszy ogień 15.09.2025 trafiliśmy do Schiller Bräu znajdującego się w ścisłym centrum niedaleko Hauptbahnhof....
    2025-12-05, 00:45
  • Prusak
    De Lab Fermentazioni, Tripel
    Prusak
    Belg z malego browaru położonego na przedmieściach Alby w Piemoncie.
    Alk 9%
    Kolor nasyconej żółci w kierunku pomarańczy.
    PIana średnio obfita, utrzymująca się w postaci niewielkiej obrączki, są nieregularne ślady na szkle.
    W zapachu akcenty owocowe wyraźnie przygłuszone...
    2025-11-08, 15:28
  • Prusak
    Brasserie Arcka, Nocturnal Habits
    Prusak
    West Coast IPA z francuskiego kraftu.
    A: 7%, E: nie podano
    Chmielenie: Loral, Lemondrop, Sultana, Simcoe i wynalazek w postaci Cryo.
    Barwa: pelna żółć z lekkim zmętnieniem.
    PIana początkowo wysoka, szybko do obrączki, nieliczne, słabiutkie ślady na szkle.
    W zapachu...
    2025-10-18, 19:11
  • Prusak
    ? [Funky Fluid] Festbier. Oktoberfest Lager
    Prusak
    Parametry takie same jak ich Lubelskiego Pilsa, tj, 12, 5 ekstrakt, 5, 2 alko.
    Zapach delikatnie ziołowy i słodowy.
    Kolor: średnia żółć.
    Piana szybo opada, nieregularne ślady na szkle.
    Użyty chmiel to Tettnanger, a w smaku dosyć zbliżone do niemieckich wzorców stylu,...
    2025-10-04, 17:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...