Unicer, Marina

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Unicer, Marina

Unicer S.A., Leça do Balio
    Marina
    alk. 5,0% obj.
    but 330 ml
    cena 0,22 EUR

Zapach jak z zielonej butelki (chociaż była brązowa), dobrze nagazowane. W butelce nieźle się pieni i wygląda na bardzo jaśniutkie. W smaku bardzo lekkie, niemal wodniste. Smak bardzo słabo wyczuwalny, goryczkowo - kwaskowaty. Taki sobie, bezsmakowy pilsik.
    Jedno z najtańszych piw jakie widziałem w Portugalii, oprócz smaku oszczędnościowo potraktowano również opakowanie: goły kapsel, brak kontry i krawatki.
    Attached Files
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Etykieta prawie identyczna jak 8 lat temu
    Foto:
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2014-12-07, 09:58.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• concerto
      Kołobrzeg, Warzelnicza 1, Marina
      concerto
      Jeden z kilku lokali serwujących Maltgardena w Kołobrzegu. Niedawno otwarty, serwuje dania nibyazjatyckie. Nie byłem, wydaje się, że jego główną zaletą jest widok na port jachtowy....
      2021-08-06, 08:49
    • Pancernik
      Giżycko, Pierkunowo 36, Browar Stranda
      Pancernik
      Zachęcony informacjami na forum oraz stroną internetową Browar Stranda, zdecydowałem się wyeksplorować (na szybko) temat.
      Browar restauracyjny Stranda mieści się na peryferiach Giżycka , zaraz za rogatkami, gdzie kończy się asfalt i zaczyna się dojazd do mariny o tej samej nazwie....
      2023-07-24, 10:29
    • Prusak
      Pecký Pivovar, Snēžka 10
      Prusak
      Piwo jaśniutkie, ale nie idealnie klarowne,. PIana obfita, średniopęcherzykowa, utrzymuje się długo po nalaniu. Są też obrączki na szkle.
      Alk. 4,0%
      Wysycenie średnie do wysokiego.
      Zapach mikry, słodowy, słodowo-zbożowy, chmiel niemal niewyczuwalny.
      Piwo początkowo...
      2024-09-16, 14:48
    • kaczka116
      Cztery Ściany, Marina
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2018-02-03, 12:56
    • Prusak
      Moon Lark, Prime
      Prusak
      Jak na West Coast wrażenia zapachowe średnie: cytrusy gdzieś daleko w tle i słabo wyczuwalne, bardziej czujemy zapachy iglaste i "czysty" chmiel.
      Piwo jaśniutkie, niemal blade, lekko mętne, piana mało obfita, szybko opadająca i słabo osadzająca się na szkle.
      W smaku...
      2022-10-07, 20:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...