Tomskoje Piwo, Zyguliowskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

Tomskoje Piwo, Zyguliowskoje

Tomskoje piwo - miasto Tomsk. To 29-e Zyguliowskoje z roznych browarow ktore wypilem. Tomskoje piwo przyszlo w miasto powaznie! Alk. 4,2%, ekstr. 11%.

Kolor: zlocisty.
    Zapach: slodowy, ziarnowy, berberys.
    Piana: szybko opala.
    Smak: slodowy ziarnowy, z miekka gorycza i suchim posmakem.

Jezeliby nie wiedzial o tym, ze to piwo Zyguliowskiego typu, moja opinia mogla byc inna.
    Attached Files
  • kruger_nr1
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2005.11
    • 802

najbardziej to mi się kapsel spodobał )
    Kolekcja puszek piwnych:
    http://puszkikrugera.web-album.org/

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4829

A mi się bardzo podoba kufel. Chciałbym taki do kolekcji. Hrustgurd, czy to z jakiegoś konkretnego browaru?

Comment

• Hrustgurd
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.05
        • 431

ten kufel ma od 20 lat i bardzo dobrze podchodzi do Zygulowskiego... oczywiscie nie ma zadnych napisow.
        Mam jeszcze drugi z tych czasow, ale u go raczka trzasnela.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
          Finlandia, Tampere, Verkatehtaankatu 2, Pyynikin Brewhouse
          pebejot
          Browar restauracyjny, ale przede wszystkim bardzo duży pub w angielskim stylu, zlokalizowany w centrum miasta w odległości 1 przystanku tramwajowego (od kilku lat miasto Tampere posiada tramwaje) od dworca kolejowego.
          Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej...
          2025-07-06, 15:16
        • dadek
          Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
          dadek
          Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
          2023-04-27, 03:48
        • dadek
          Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
          dadek
          Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
          Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
          2022-10-26, 23:37
        • dadek
          Mörfelden-Walldorf, Hintergasse 4, Faselbräu
          dadek
          Małe, spokojne miasto (a właściwie dwa połączone administracyjnie w jeden organizm) położone 17 km na południe od Frankurtu (am Main). Dojazd pociągiem z Frankfurt Hauptbahnhof zajmuje 17 minut ale nie należy wysiadać na stacji Walldorf a na następnej Mörfelden. Z dworca droga jest prosta...
          2023-09-30, 01:34
        • dadek
          Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
          dadek
          W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
          2023-05-18, 05:23
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...