SabMiller, Simbirskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hrustgurd
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.05
    • 431

SabMiller, Simbirskoje

Filia SabMiller w miescie Uljanowsk, byly Simbirsk (nowy browar). Pierwsze piwo - Simbirskoje, alk. 4%, ekst. 10,3%.

Piana: wielka, po nalewaniu zostala sie na malym poziomie
    Kolor: zlocisty
    Zapach: slodowy w podstawie, nie bardzo dobry
    Smak: suchy slodowy smak z cieniu goryczy

Pic mozna.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
    dadek
    Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
    2025-02-12, 03:28
  • dadek
    Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
    dadek
    Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
    2023-11-17, 01:48
  • AaLeX
    Głubczyce, Special Hard
    AaLeX
    Kiedy zobaczyłem to piwo w Dino, byłem ciekaw, jak smakuje piwo, które ma 12% alkoholu. Inne parametry nie są podane. No więc, teraz już wiem. Na początek piana, zawsze atut Głubczyc, tutaj jest przeciętna, słaba. Zapach metaliczno-słodowy. Barwa dość jasna, jak na takie piwo. Smak? Słód...
    2024-06-30, 18:48
  • dadek
    Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
    dadek
    Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
    2024-04-13, 02:37
  • dadek
    Hlízov 230, Pivovar Holanďan
    dadek
    Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
    Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
    2023-11-03, 01:29
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...