Three Towns Independent, Arboga 7,7

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bolek1970
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 179

Three Towns Independent, Arboga 7,7

Mocne piwo, 7,7 %
    Spożywane po przelaniu z puszki 0.5 l
    Kolor- idealny dla swojej mocy, prawie bursztynowy, jednak bardzo klarowny, za to 5
    Piana-po przelaniu po ściance przez 3 minuty kożuszek, potem ślady na powierzchni-ok
    Smak- i tu troch pofilozofuję. Piłem pierwsze z tych piwek na "głodniaka" od tak po przyjściu z pracy i wykrzywiło mnie. O kochani to się żadko zdarza, ale tak było gorzkie , że się skrzywiłem. Wyłowiłem coś owocowego ale ogólnie byłem załamany. To było silnie schłodzone.
    Drugie wsadziłem na niższą półkę w lodówce i po trzech godzinach, no no efekt lepszy. Wybalansowana goryczka ze słodem, żadnego alkoholu ale też nic owocowego w tym akurat nie było. Trochę słodkawy posmak i wynik "pozytywny", a może po prostu po kolacji "lepiej weszło".
    Wysycenie-mogłoby być lepiej, taka trója z plusem
    Szata graficzna- Symbol z czarnym orłem, gotycki napis Arboga , olbrzymie 7,7 na czerwono, w wszystko to na czarnym tle. Ogólnie można by pomylić z niemieckim piwem.Efekt fajny, nia da się obejść obojętnie.
    Ogólnie-Warto spróbować ale "nie powala", są lepsze mocne piwa w Szwecji.
    pozdrawiam z północy...
    Ostatnia zmiana dokonana przez bolek1970; 2006-05-03, 20:57.

Related Topics

Collapse

• darekd
    Eichhorn, Rauchbier
    darekd
    Browar spod Bambergu w bawarskiej Górnej Frankonii.

https://brauerei-eichhorn.de/

Alk. 5,3%

Aromat - na początek wędzony słód (moim zdaniem bukowy), a po przelaniu do butelki lekkie owocowe nuty słodowe. Choć ta wędzoność jest na pierwszym miejscu, to...
    2024-12-21, 23:53
  • heckler
    Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
    heckler
    Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
    Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
    ...
    2023-03-22, 17:08
  • darekd
    König, Th. König Zwickl
    darekd
    Piwo z przemysłowego browaru w Duisburgu (Nadrenia Północna-Westfalia w Zagłębiu Ruhry) należącego do Bitburgera.

12,8% ekstr.,
    5,3% alk.

https://www.koenig.de/biere/thkoenig

Aromat - słodowy, początkowo odrobina chleba przechodząca w wyraźniejszy karmel,...
    2024-11-01, 22:11
  • darekd
    Hoppy People, I Love Hop #13
    darekd
    Browar kraftowy założony w 2016 w Sierre (kanton Valais w południowej Szwajcarii).

DDH DIPA czyli Double Dry Hopped Double India Pale Ale

https://www.hoppypeople.com/

8,9 % alk.

Chmiele: HBC 630 (US), Nectaron (NZ), Citra (US),

Aromat...
    2025-07-17, 22:57
  • Javox
    Volfas Engelman (d.Ragutis), Galaxy Lager
    Javox
    Jasna odmiana tego piwa z chmielem Galaxy.

Lager z ekstraktem 11*, alko 5.0%, IBU 16. Puszka 1 pinta.

Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
    Lacing - niewiele.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    Aromat - zbożowość jasnego pieczywa....
    2025-06-19, 00:44
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...