Wydawało mi się, że gdzieś tu była ta marka, ale nie znalazłem
11% ekstr.
4,3% alk.
Aromat - zielonobutelkowy skunks, ale i wyraźniejszy chmiel w kierunku trawy, łąki z kilkoma kroplami cytryny
Piana - wysoka, ale niezwarta, średnia trwałość, drobny kożuszek na dłużej
Barwa - słomkowa, klarowna
Wysycenie - średnie, wyraźniej musujące
Smak - chmielowa nuta dominuje, słód też wyczuwalny, czysty. Natomiast chmielowy profil trochę mnie zaskoczył, tu nuta cytrusowa, kwaskowa jeszcze bardziej wyraźna niż w aromacie. Tak jakby był dodatek jakiegoś chmielu amerykańskiego. Goryczka średnia z długim finiszem
Treściwość - łagodna pełnia, generalnie lekkie
Sami wspomnieli o cytrusowości.
Ciekawy jestem jakie chmiele użyli. Lekkie, ale nie wodniste, rześkie i sesyjne. Fajne, udane piwo, z przyjemnością wypite.
11% ekstr.
4,3% alk.
Aromat - zielonobutelkowy skunks, ale i wyraźniejszy chmiel w kierunku trawy, łąki z kilkoma kroplami cytryny
Piana - wysoka, ale niezwarta, średnia trwałość, drobny kożuszek na dłużej
Barwa - słomkowa, klarowna
Wysycenie - średnie, wyraźniej musujące
Smak - chmielowa nuta dominuje, słód też wyczuwalny, czysty. Natomiast chmielowy profil trochę mnie zaskoczył, tu nuta cytrusowa, kwaskowa jeszcze bardziej wyraźna niż w aromacie. Tak jakby był dodatek jakiegoś chmielu amerykańskiego. Goryczka średnia z długim finiszem
Treściwość - łagodna pełnia, generalnie lekkie
Sami wspomnieli o cytrusowości.
Ciekawy jestem jakie chmiele użyli. Lekkie, ale nie wodniste, rześkie i sesyjne. Fajne, udane piwo, z przyjemnością wypite.