Peroni (Bari), Raffo Ricetta Originale

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    PremiumUżytkownik
    • 02-2003
    • 12306

    Peroni (Bari), Raffo Ricetta Originale

    Nowość (2024) z Bari w Apulii z dodatkiem tamtejszego jęczmienia i odrobiny pszenicy durum. W składzie na wszelki wypadek również kukurydza, ale nie napisali czy miejscowego pochodzenia

    4,8% alk.
    10,8% ekst
    13 IBU

    Niefiltrowane

    Aromat - lekki słód, ciut chmielu
    Piana - średnia, umiarkowanie trwała, dłuższa koronka
    Barwa - zamglone złoto
    Wysycenie - wyższe, wyraźniej musujące
    Smak - lekki słód z odrobiną chleba i kwaskowej drożdżowości, goryczka bardzo łagodna, dłuższa
    Treściwość - niska

    Lekkie, nawet dość wodniste. Do popijania na plaży lub popychania makaronu nadaje się, poza tym nic szczególnego, no może oprócz opakowania:

    4,8% vol Raffo Lavorazione Grezza viene introdotta nel 2024 come innovazione della famiglia Raffo. Nasce da uno speciale processo produttivo, la Lavorazione Grezza, per una lager non filtrata e arricchita con cereali di Puglia Non Raffinati. L’aspetto è velato, il gusto è rotondo e piacevolmente fresco, con un aroma maltato e sul finale note luppolate. P.S. Bevila «CROCCANTE» (ovvero ghiacciata, come da tradizione pugliese).
Przetwarzanie...
X