George Wright, Mocne Piwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

George Wright, Mocne Piwo

Real ale, pompowane.

Moc 5,1% alk.

Barwa ciemno-lagerowa, zlocista. Piana trwala i gesta, zapach chmielowy, smak zdecydowany, chmielowy, silna goryczka, smaczne, warte skosztowania.

Link: http://www.georgewrightbrewing.co.uk/BeersBottles.html
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

• darekd
    CoolHead, Juiciness
    darekd
    Browar z Helsinek

https://coolhead.fi/

Hazy IPA
    6,5% alk.
    Chmiele - Citra i Mosaic

Aromat - wyraźny, początkowo cytrusowo-żywiczny, po jakiejś chwili po przelaniu zmienia swój profil chmielowy na nuty owoców tropikalnych z muśnięciem nafty...
    2025-09-21, 00:11
  • Prusak
    Dziki Wschód, Chmielowy Klasyk
    Prusak
    E: 10, A: 4,0%
    Nie wiem, co poszło nie tak w tym kolejnym klonie lekkiego piwa o tych samych parametrach od Dzikiego Wschodu.
    Kolorek jasny, słomkowy i piana O. K.
    W zapachu wyraźnny chmiel ziołowo-pikantny z niepokojącymi akcentami siarki i cebuli.
    W smaku również dominuje...
    2025-09-01, 20:22
  • darekd
    Reden Chorzów [TankBusters], Crush System
    darekd
    West Coast IPA na Enigmie, Citrze i Rakau.

Ekstr. 15%
    Alk. 6%

Aromat - intensywnie chmielowy, ale zaskakująco jak na deklarowane chmiele na pierwszym planie żywiczność, potem trochę tropików (może mango) a cytrusy ledwo ledwo
    Piana - średnia, trwała, długi...
    2025-06-06, 23:12
  • AaLeX
    Połczyn-Zdrój, Ultimate Hopped Połczyn Pilzner
    AaLeX
    Znalazłem to piwo w Dino. Ostatnia butelka kosztowała 4,69zł. Dużo, ale myślę sobie, spróbuję. Może to piwo pokaże jakiś smak. I mamy niespodziankę. Piwo ma smak. Barwa słomkowa. Piana niezła. Zapach chmielowy. W smaku chmiel, delikatny nuty ziołowo-słodkawe. Dość oryginalny w smaku...
    2024-08-06, 14:16
  • AaLeX
    Jędrzejów, Argus Mocne
    AaLeX
    Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
    2023-12-30, 13:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...