Arbor Ales, Munich Helles

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6743

    #1

    Arbor Ales, Munich Helles

    Glutten Free Lager
    Alko 4,8%, chmiel: Hallertau Mittelfrüh

    Piana - na dłużej pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - opalizujące złoto.
    Gaz - średni.
    Aromat - kukurydza z puszki.
    Smak - dość słodkie, żołędziowo zbożowe, mini goryczka.

    Nic specjalnego. Najgorszy zapach, który znacznie obniża pozytywy.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • Javox
    Bevog, Helles Export Special
    Javox
    Lager Helles 4.6%

    Chmiele: Hallertau Mittelfruh, Magnum.

    Piana - sporo, raczej puchatej.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko opalizująca, blada jasna słomka.
    Aromat - gorzkawa zbożowość, "lodówkowy" chmiel (zapewne Magnum)....
    2025-07-19, 14:40
  • darekd
    Hoppebräu, Helles
    darekd
    Nowoczesny browar z Waakirchen z Górnej Bawarii. Jego historia sięga 2010, kiedy Markus Hoppe wraz żoną uwarzyli swoje pierwsze piwo w garażu.
    Dwa lata później Markus wyjechał na dwa lata na Mauritius, gdzie był piwowarem w browarze Flying Dodo. Po powrocie kontynuował działalność,...
    2025-07-11, 22:45
  • darekd
    Ettl, Ettl Helles
    darekd
    Browar z Teisnach w Dolnej Bawarii z okolic Lasu Bawarskiego (po czeskiej stronie góry te noszą nazwę Szumawa)

    11% ekstr.
    4,8% alk.

    https://brauerei-ettl.de/#biere

    Aromat - słodowy (trochę zboża, ciut owoców, trochę .masełka), chmiel marginalnie...
    2025-07-10, 01:16
  • darekd
    Erdinger, Helles Lagerbier
    darekd
    Ten duży browar z Górnej Bawarii, który warzy piwa pszeniczne a już warzył hellesa, którego skrywał pod marką dawno zamkniętego browaru:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...elles-vollbier

    Teraz też stworzyli...
    2023-07-25, 23:18
  • darekd
    Kaiser Bräu, Veldensteiner Kräusen Helles
    darekd
    Duży browar z bawarskiej Środkowej Frankonii.

    Kräusen powstaje gdy do już gotowego piwa dodajemy młode jeszcze fermentujące piwo do dalszego dojrzewania w zbiorniku.
    Jest niefiltrowane

    11,6% ekstr.
    5,1% alk.

    https://www.veldensteiner.de/kraeusen-he...
    2024-12-16, 23:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...