Sharp's, Eden Pure Ale

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

    #1

    Sharp's, Eden Pure Ale

    Real ale, pompowane.
    Moc 4,3%

    Barwa zlocista, trwala kremowa piana, delikatnie chmielowy zapach. W smaku zdecydowanie chmielowe, pozniej pojawiaja sie nuty chlebowe. Smaczne.

    Link: http://www.sharpsbrewery.co.uk/our-beers/eden-pure-ale/
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

  • iron
    Eden & Heyland Brauerei, Schlappe seppel Export
    iron
    Piwo z kalendarza adwentowego
    Blg 12 IBU 19 Alk 5,6%
    Kolor złoty
    Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
    Zapach słodowy
    Wysycenie spore
    Smak pełny wyraźnie słodowy z zamykającą sporą przyjemną goryczką
    Całkiem dobre piwo...
    2024-12-19, 22:19
  • Ahumba
    Jinan, Pure Malt Lager Beer
    Ahumba
    Przywieziony z Chin. Jak dla mnie przyzwoity w smaku, może ciut ciut za słodkawy. Piana szybko opadła...
    2024-09-11, 20:24
  • kloss
    Boodmo, Cadlao IPA
    kloss
    Alkohol 5,5%.
    Piana niewielka, ale dość trwała. Barwa złocista, mętnawe.
    W smaku zdecydowanie goryczkowe. Goryczka trwała, o sosnowo-żywicznym charakterze.
    Czuć trawiastość i lekką słodowość. mocno wytrawne, ale w tle pojawiają się też nuty kwaskowe.
    Na wszystkich...
    2020-01-10, 09:43
  • dadek
    Eden, Mittrowsky Porter
    dadek
    Piwo z browarku dworu Eden w Bystřicy nad Perštejnem.
    Ekstrakt 18°Blg, alkohol 6,7%.
    Barwa na oko prawie czarna, nieprzejrzysta, jednak przy mocnym świetle widać, że to głęboki brąz.
    Piana również brązowa, w czasie nalewania pojawiła się na chwilę na wysokość 1,5...
    2018-10-10, 03:45
  • kloss
    Star d'Algerie, Koelberg
    kloss
    Alkohol 5,2%, butelka 25 cl.
    Piana umiarkowana, dość trwała.
    Barwa złocista z lekkim czerwonawo-brunatnym odcieniem.
    Pierwsze wrażenie to wytrawność z lekko palonymi nutami. Po chwili smak ulega zmianie-pojawiają się nuty słodowe z delikatną słodkawością i kwaskowością...
    2019-08-27, 22:22
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...