To Słowacy mieli jakieś oszukane ewidentnie.
Marston's, Marston's Pedigree Classic English Pale Ale
Collapse
X
-
-
Grupa Carlsberg.
Opakowanie (butelka) bez zmian. W aromacie słodsze owocowe landrynki. Piana tym razem wysoka, z trwalszym kożuszkiem jak powyżej.
W odróżnieniu od zdjęcia Javoxa jest wyraźnie zmętnione.
W smaku trochę słodyczy (kandyzowane owoce, jakieś mdławe ciasto z daktylami) a goryczkowa kontra wydaje mi się łagodniejsza jak dawniej.
Jest ciut mineralnych akcentów, ale o korzeniach tego piwa świadczy bardziej butelka z napisem "with Burton with love" niż sam smak.
Całość nadal wydaje mi się ciężkawa jak na 4,5% alk.
W swojej kategorii dość poprawne, ale moim zdaniem pijalność umiarkowana. Ja się trochę męczyłem. Nadal nie moja bajka.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Lekki cytrusowy Pale Ale z alko 3.4%
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasny, żółto złoty.
Aromat - cytrusy.
Smak - cytrusy i posmaki ciasta owocowego, mała goryczka. Lekko trawiasty i ziołowy w...-
Channel: Anglia
2024-11-27, 15:56 -
-
Oddam za pokrycie kosztów wysyłki (na piwo ;P) koszulkę polo z logo Marstons Pedigree. Rozmiar z metki XL. Stan bardzo dobry. Może komuś przyda się do kolekcji odzieży piwnej lub do noszenia. Zainteresowanych proszę o pw. Dogadamy szczegóły, podam dokładne wymiary i podeślę jakieś fotki....
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2018-08-13, 22:08 -
-
Ekstrakt 11.9*, alko 4.8%, IBU 10.
Chmiele: Simcoe, Citra, Idaho 7, Sabro.
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, żółto pomarańczowy.
Aromat - trawiaste zioła, cytrusy, z tym wszystkim...-
Channel: Chorwacja
2025-07-08, 13:15 -
-
6,7% alk.
"piwo z amerykańskim cytrusowo-żywicznym chmielem" ale nie podali jakie chmiele i nie wiadomo czy tylko z amerykańskimi.
Aromat - głównie chmielowa żywiczność, ciut cytrusów
Piana - dość niska, dość trwała z kożuszkiem
Barwa -...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-05, 21:09 -
-
Nowość w Dino. Ciekawa bezzwrotna butelka 375ml. Cena 4,99zł. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Alkohol 5%. Ekstraktu brak. Producent napisał "jasne pełne z chmielową duszą". Piana obfita. Piwo jest niefiltrowane. Barwa złota. W zapachu chmiel i trochę siarki....
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment