Dent, Kamikaze

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Sven
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.09
    • 1211

    #1

    Dent, Kamikaze

    Real ale, pompowane.

    Moc 5% alkoholu.

    Barwa zlocista, dobra, wysoka piana. Zapach slodowy, w smaku poczatkowo slodowy, pozniej pojawia sie spora, orzezwiajaca goryczka. Przebijaja sie tez nuty owocowe. Pelne, slodowe, z nutami chmielu.

    Link: http://www.dentbrewery.co.uk/cask-ales.htm
    Celia, cerevisia et conventus.

Related Topics

Collapse

  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 18:42
  • darekd
    Pinta, Scottish Export
    darekd
    Seria "Classics"

    Scottish Export (80 Shilling) rzadki styl nie tylko w Polsce

    5,0%

    Aromat - wyraźnie słodowy (ciastkowo-herbatnikowy, lekki karmel, minimalnie tost)
    Piana -średnia, niespecjalnie trwała, dłuższa koronka
    Barwa - miedziano-herbaciana...
    2025-07-02, 01:17
  • darekd
    Fuller's, Vintage Ale 2019
    darekd
    O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

    Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
    2024-11-23, 23:51
  • o2w5n778
    Glukoza / Cukier a ekstrakt słodowy
    o2w5n778
    Cześć!
    Na wstępie zaznaczę że nie mam doświadczenia w warzeniu piwa. Zamawiam dopiero swój pierwszy set i nurtuje mnie jedna rzecz. Sporo w internecie znalazłem informacji na temat tego, że lepiej jest używać ekstraktu słodowego zamiast cukru czy glukozy, ponieważ uzyskuje się lepszy...
    2018-05-04, 21:05
  • marqqq
    Tyskie, Peroni Nastro Azurro
    marqqq
    Na puszce korpobzdury że niby warzone pod nadzorem Birra Peroni. Tak samo jak Kozel, albo Zateckie w Okocimiu. W składzie Oprócz wody, słodu i chmielu jest kukurydza, raczej znana z Grupy Żywiec.
    Smakuje tak jak typowy koncerniak KP.
    Bardziej to pasuje do jakiejś słabszej warki Żubra,...
    2025-11-09, 16:23
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...