Burnside, M-PIRE 5.2%.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

Burnside, M-PIRE 5.2%.

Piwo pite w małym miasteczku Braemar nie tak daleko od Aberdeen. Klasyczny mały pub z 2 nalewakami z real ale, do tego z 4 z lagerami i ale z kegów.
    Piwo miało delikatny aromat z glównie owocowym profilem, do tego ciekawy aromat suszonych śliwek. Delikatne alkoholowe zakończenie.
    Smak bardzo ciekawy glownie slodowo-owocowy, do tego suszone śliwki i lekko cierpkie zakończenie ciemnych słodów. Goryczka idealnie balansuje słodkość, dając niesłychanie pijalne piwo. Profil wody w miare neutralny co w tym wypadku daje naprawdę ciekawe połączenie.
    Niska piana, niskie nagazowanie, bursztynowo-brązowy kolor.
    Gdyby to piwo miało kapkę bardziej chmielowy aromat, był by to wyśmienity bitter. Mimo to jest to dobre piwo.
    Attached Files
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Related Topics

Collapse

• dadek
    Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
    dadek
    Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
    Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
    2024-05-23, 02:04
  • dadek
    Niemcy, Oberasbach-Altenberg, Zirndorfer Straße 18, 1.Altenberger Brauhaus
    dadek
    Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
    Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
    2023-12-10, 23:39
  • darekd
    ?, Fürst Pückler Pilsner
    darekd
    Nie wiem niestety, gdzie uwarzono to piwo. Wiem natomiast, że jest związane z odnawianym browarem w Bad Muskau przy polskiej granicy, który jest częścią przepięknego zespołu parkowo-pałacowego (park Mużakowski) związanego bardzo barwaną postacią Hermanna von Pückler-Muskau:

https://pl....
    2021-09-13, 23:48
  • darekd
    Jedlinka, Koźlak Majowy
    darekd
    Ekstr. 16,5%
    Alk. 7,0%

Aromat - słodowy z masłem, trochę chmielu (kwiatowość, nieco owoców), też fałszywa nuta groszku konserwowego, gotowanych warzyw
    Piana - wysoka, trwalsza
    Barwa - bursztynowa, zamglona
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - miękka...
    wczoraj, 02:02
  • darekd
    Aying, Ayinger Frühlingsbier
    darekd
    Już myślałem, że to piwo ze znanego browaru z Gónej Bawarii to to samo co ich Jahrhundert-Bier, z tą różnicą że jak nazwa głosi wypuszczane jest na wiosnę.

Parametry takie same: 12,8% ekstr., 5,5% alk.

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...niemcy/64027-a...
    2021-05-01, 22:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...