Borsodi, Borostyan

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

    #16
    Bardzo smaczne! Tak wygląda:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10391

      #17
      Brakujący kapsel:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 15003

        #18
        Borsodi Sorgyar, Borostvan

        alk 5,2% bez podanej zawartości ekstraktu

        kolor - totalne zaskoczenie, kolor ciemnobursztynowy lub mocna herbata, chyba można uznać to piwo za ciemniak
        zapach - delikatny, slodowy
        piana - bialoszra, gęsta, zwarta, bardzo dlugo się utrzymuje
        smak - pelne w smaku posiadające delikatność ale też i swój charakter, wyczuwam slodowy posmak z lekką goryczką połączoną z owocowym posmakiem
        gaz - bez zarzutu
        opakowanie - ładna puszka jak na skanie

        Ogólnie - doskonałe piwo, całkowite pozytywne zaskoczenie
        Attached Files
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • cielak
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 2890

          #19
          Czy to nie ten sam temat?
          zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

          Comment

          • Sven
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.09
            • 1211

            #20
            Piana szybko znikajaca, w kolorze przyjemne, ciemnomiodowe. Zapach to nuty karmelu i troche miodu. Smak przyjemny, slodkawy, lekko podbudowany chmielem. Nie jest to moze piwo na upaly Wegierskie, ale dosyc smaczne jest.
            Celia, cerevisia et conventus.

            Comment

            • Gopher
              Porucznik Browarny Tester
              • 2007.10
              • 450

              #21
              To piwo to tak jak wspomniał kolega wcześniej BOROSTYAN nie Borostvan. A Borostyan to bursztyn po polsku.
              Ostatnia zmiana dokonana przez Gopher; 2008-01-08, 18:48.
              Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

              Comment

              • arek36
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2007.01
                • 73

                #22
                Ładny bursztynowy kolor, mało goryczki, oraz lichutka piana.
                Teraz nowa etykieta i kapsel
                Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2014-05-30, 21:18.

                Comment

                • sibarh
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.01
                  • 10391

                  #23
                  Aktualna fotka:
                  Attached Files
                  2800 nowe piwa opisałem na forum
                  Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
                  Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • Javox
                    Borsodi, Staropramen Premium
                    Javox
                    Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.

                    Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
                    Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy: Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs

                    A...
                    2022-08-18, 13:44
                  • yavo
                    Borsodi, Hoppy
                    yavo
                    Tak bardzo nijakie, że aż postanowiłem założyć wątek i Was ostrzec. IBU 25, alkohol 4.5%. Chłeptane z puszki, EAN 5998817520468. Słabizna.
                    2020-08-18, 22:25
                  • darekd
                    Feldschlößchen, Schlankes
                    darekd
                    Fabryka z Drezna, Schankbier czyli lekkie ale alk. dość wysoko w tym wypadku, bo 4,9% Ekstr. 9,5%
                    Piwo niskokaloryczne

                    https://www.feldschloesschen.de/prod...hen-schlankes/

                    Aromat - nawet przyjemny. Jest chmiel (łąka, zioła) i trochę słodu...
                    2025-07-20, 22:54
                  • Javox
                    Siren, Tilt Shift
                    Javox
                    IPA z małą zawartością alko 3.4% (po angielsku - współcześnie) .

                    Kolab z browarem Ugly Half z Tajwanu.

                    Chmiele: Comet, Citra, Talus.

                    Piana - tylko na początku potem obwódka.
                    Lacing - nic.
                    Gaz - średni.
                    Barwa - zamglony, jasny żółto...
                    2025-07-21, 13:56
                  • Javox
                    Sambrook's, Poolside
                    Javox
                    Pale Ale z alko 3.4%

                    Chmiele: Azacca, Sabro, Bru-1.

                    Piana - więcej na początku potem cieniutka warstewka.
                    Lacing - sporo.
                    Gaz - średni.
                    Barwa - opalizujący, blady słomkowy.
                    Aromat - cukierkowe owoce.
                    Smak - wodniste pseudo cytrusy z mini goryczką....
                    2025-07-15, 19:42
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...