BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Niemiecki styl z długą historią, czasem zwany „szampanem północy”. Piwo lekkie i niezwykle orzeźwiające. Zakwaszane przy użyciu bakterii kwasu mlekowego, czemu zawdzięcza swą rześkość. Nuty chmielowe praktycznie niewyczuwalne.
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
Raciborskie kojarzyło mi się jako wyjątkowo paskudne piwo, które lata temu spróbowałem i na samo wspomnienie niedobrze mi się robiło. Skuszony jednak filmikiem Kopyra z degustacji, bądź co bądź sponsorowanej przez browar postanowiłem sprawdzić czy Tomek jedzie już tak mocno po bandzie...
Browar z Titting w Górnej Bawarii to jeden z tradycyjnych browarów piw pszenicznych. A tu nagle piwo "Untergärig" czyli "Dolna Fermentacja".
Nawet na stronie: https://www.brauerei-gutmann.de/ nie przyznają się do tego piwa. Dodatkowo nie informują nawet jakie to piwo. Jest...