Lambrate, Ortiga

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Lambrate, Ortiga

Butelka 0,33 litra, alkohol 5 %, P 12, kapsel firmowy browaru
    Kolor - żółto-pomarańczowy, zamglony
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - chmiel, owoce, ziele - lekkie
    Gaz - ok
    Smak - wyraźna nuta ziołowo-chmielowo-trawiasta, + grapefruit, lekka słodycz, średnia goryczka
    Sympatyczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr. 5675 - moje włoskie piwo nr. 103 - nowe piwo opisane na forum nr. 2778
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Foto:
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2014-04-19, 20:55.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Włochy, Mediolan, Camillo Golgi 60, Birrificio Lambrate
      e-prezes
      Nie wiem jak tam trafiłem, ale z racji, że nocowałem w okolicy trudno było nie wpaść następnego dnia, gdy pub przy Adelchi 5 był jeszcze nieczynny, jak większość innych browarów i knajpek w tej części miasta. Czynny jest od 12, więc część wpada tam na lunch, a młodzież po zajęciach....
      2022-10-21, 14:34
    • Prusak
      Włochy, Florencja, Borgo la Croce 64 r, Birreria Art. 17
      Prusak
      Lokal całkowicie pozbawiony pretensjonalności. Typowa piwiarnia miejska z luźną atmosferą. Pijący także na ulicy przed pubem, psy, dzieci, etc. Mało zachęcający kibelek. Na barze duża podkładka reklamowa... polskiego Artezana.
      Na kranach dziesięć piw: osiem z kraftowych browarów...
      2023-08-30, 12:12
    • e-prezes
      Maskeron/Prva Makarska, Daylight Vampire
      e-prezes
      Double NE IPA. 8% alk. 6 marek bośniackich za 0,3 (0,5 za 9 KM) w Mostarze.

Przy okazji baladynowego Rock'n'Rolla przypomniałem sobie o innym równie "podstępnym" piwie, które w upale szczególnie potrafiło jak to włoskie dać po głowie mimo skromnej ilości.
      Sprawia...
      2023-03-05, 10:31
    • e-prezes
      Galway Bay, Ostara
      e-prezes
      Nie wiem dlaczego kupując to piwo we włoskiej knajpce Birra Cerqua (gościnne krany) byłem przekonany, że jest to włoskie piwo. Może dlatego, że nazwa brzmiała dość tajemniczo (nie angielsko) i po szybkim sprawdzeniu co ta nazwa oznacza nie wzbudziło to moich wątpliwości. A powinno, ale...
      2023-02-16, 21:57
    • e-prezes
      Włochy, Bolonia, Via San Rocco 1, Il Punto
      e-prezes
      Jak coś ma w nazwie samochód, którym jeżdżę to musiałem odwiedzić. Zmuszać się też specjalnie nie musiałem, bo w drodze do nikąd sam się znalazł.
      Jeśli dobrze pamiętam 6 kranów. Same włoskie piwa, ale dwa które próbowałem to były z Birificio Dada.
      Przyszedłem zaraz...
      2023-02-06, 22:22
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...