Piwo pszeniczne (chyba rok stało sobie na strychu), bardzo jasne. Piana niewielka, szybko zanikająca. Pozostaje delikatna obrączka na ściankach kufla. Zapach pszeniczny, w smaku lekko cierpkie, goryczkowe. Wyraźnie czuje się dwutlenek węgla, na początku dość intensywnie szczypie w język. Bardzo przyjemnie orzeźwia.

Czterej Pancerni i Pies - warka 7a

Collapse

X
- 

No wiesz co, tak od rana degustujesz....  
- 

a z wieczora jak amfora 

doleżakowane przez kolejnych miesięcy 5 - podobne wrażenia jak u MJP - piana zniknęła szybciutko że ledwie na zdjęciu ją uchwyciłem. Kolor blado-słomkowy - nawet nieźle klarowne. Zapach bardziej goździkowy, nieco słodowy. W smaku pełna łagodność, nieco słodkawe, odrobina owocowych nutek (jabłko?), dobre nasycenie drobnymi bąbelkami. Wypiłem z przyjemnością!

FOtka: http://www.browar.biz/galeria.php?id=5025

Dzięki Marusiu za możliwość degustacji!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
 - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
 - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
- 

Kurka, ale zabytek, ja juz zdążyłam zapomnieć, że taką warkę kiedyś miałam  Comment
Related Topics

Collapse

- 

- 

Pszeniczny koźlak wędzony z tego legendarnego, kultowego browaru. Uwarzony jesienią 2020 r. Pszeniczny koźlak wędzony z tego legendarnego, kultowego browaru. Uwarzony jesienią 2020 r.

16% ekstr.
 6,7% alk.

Aromat - banany, gożdziki, lekka wędzoność, delikatne cytrusy
 Piana - umiarkowana, dość trwała
 Barwa - brązowo-bursztynowo-brunatna,...- 
							Channel: Piwa z browarów domowych

- 

- 

Piwo jasne, górnej fermentacji. Balingu albo nie podano, albo nie znalazłem na etykiecie. Jak wszystkie etykiety z tego browaru tak i ta jest utrzymana w klimacie "pancernym" Piwo jasne, górnej fermentacji. Balingu albo nie podano, albo nie znalazłem na etykiecie. Jak wszystkie etykiety z tego browaru tak i ta jest utrzymana w klimacie "pancernym" . Piwo jasno-bursztynowe, klarowne. Piana gęsta, trwała. Utrzymuje się do końca degustacji. Nie zanika nawet... . Piwo jasno-bursztynowe, klarowne. Piana gęsta, trwała. Utrzymuje się do końca degustacji. Nie zanika nawet...- 
							Channel: Piwa z browarów domowych
 2004-09-20, 08:35
- 

- 

- 

Minibrowar La Rana Dorada znajduje się w atrakcyjnej lokalizacji w bliskim otoczeniu zabytkowej części miasta. Minibrowar La Rana Dorada znajduje się w atrakcyjnej lokalizacji w bliskim otoczeniu zabytkowej części miasta.
 Z jednej strony mamy starówkę, tuż obok nabrzeże a w tle drapacze chmur nowoczesnych dzielnic Panamy City.
 Sam lokal jest niewielki i dość ciasny. Jednoprzestrzenne pomieszczenie...- 
							Channel: Panama
 2016-03-22, 11:29
- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment