ZPD Brodarek, warka nr 24

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • biermann
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 2552

ZPD Brodarek, warka nr 24

Całkiem dobre piwo, szkoda tylko, że bez etykietki bo ustnie przekazanych (być może) parametrów nie pamiętam. Jedyny znak to cyfra "24" na kapslu.
    Barwa ciemnego bursztynu wpadająca w wiśnie, ładna gęsta piana - jednak dość szybko opadająca. Intensywny owocowy aromat, gładki, lekko owocowy smak. Nasycenie odpowiednie powodujące delikatne bekanie . Piwo jak najbardziej do powtórzenia
    "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
    Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
    Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
    Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
    Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Related Topics

Collapse

• Małażonka
    Browar Brodarek, ale, warka nr 4
    Małażonka
    Ciepłozłociste piwko, o dobrym nagazowaniu i białej pianie dość długo utrzymującej się na powierzchni piwa. Zapach owocowo – chmielowy, przyjemny. Smak typowego ale’a, delikatnie chmielony, przyjemny. Kolejne piwo z Browaru Brodarek wypite z przyjemnością
    2004-03-31, 09:17
  • adam16
    ZPD "BRODAREK" - Trzy ślepe myszki.
    adam16
    ZPD "BRODAREK" - Trzy ślepe myszki.

Na kapslu oznaczenie TŚM.
    Piana bardziej niż interesująca jakby dwuwarstwowa. Na wierzchu prawie biała, poniżej wyraźnie odcinająca się, grubsza beżowa. Na dodatek trwała – do samego końca nie jakiś marny wianuszek,...
    2006-06-21, 20:21
  • Małażonka
    Zakład Piwowarstwa Domowego Brodarek - warka nr 16 - Kozi bobek
    Małażonka
    Przesympatyczne i ciekawe piwo o uroczej nazwie. Charakteryzuje się ciepłą, rudo – brązową barwą i (tu porażka) dosyć słabym nagazowaniem. Poza tym rewelacja: Zapach słodowo-pszeniczny, smak zdecydowany, złożony, słodowo-goryczkowy, łagodzony przyjemnym pszenicznym posmakiem.
    2004-08-12, 10:13
  • nikita_banita
    ZPD Brodarek - warka "29"
    nikita_banita
    Jest to jedno z tych piw, które niegdyś otrzymałem drogą darowizny, skonsumowałem w ciszy w odosobnionym miejscu i zapisałem wrażenia w sposób tradycyjny czymś do pisania na skrawku papieru, który z kolei niedawno odnalazłem pośród innych moich manuskryptów.
    Piwo zapewne nie jest...
    2005-10-14, 00:12
  • Małażonka
    Browar Brodarek - Jasne pełne (warka nr 8)
    Małażonka
    Kolejne jasnozłociste piwko, charakteryzujące się dobrym nagazowaniem i piękną pianą. Smak przyjemny, chmielowy, choć nie tak zdecydowanie goryczkowy jak w pilsie z tego browaru. Miłe, delikatne piwko, choć nam bardziej smakował pils. Niezależnie od tego, i tę wareczkę wypiliśmy z przyjemnością
    2004-03-31, 09:19
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...