Ralph (Browarzyciel) - #8 Bursztynowe ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

Ralph (Browarzyciel) - #8 Bursztynowe ale

Pale ale, parametrów nie pamiętam a kontrę zabrał kolega bo mu się spobobała

Barwa bursztynowa , piana drobnoziarnista, pozostawia śnieżnobiały kożuszek. Gaz ok.
    Zapach: wspaniały, karmelowo - miodowy. Aromat to wielka zaleta piw Browarzyciela.
    Smak słodowo-karmelowy (gdy zrobiłem łyk oczami wyobraźni ujrzałem pociąg z wagonami pełnymi świeżutkiego słodu karmelowego pędzocy w kierunku browaru Ralph ), delikatne nutki owocowe, wyważona goryczka. Pycha!
    No i opakowanie: butelka NRW, etykieta główna, kontra i krawatka z papieru etykietowego. Nadruk świetnej jakości. Poszególne piwa z tego browaru różnią się kontrą, na której są dane niby-wybite (?) stemplem, oraz drobną kolorystyką i napisem "piwo jasne/piwo ciemne" z przodu. Generalnie bije na głowę niektóre opakowania z browarów przemysłowych.
    Ogólnie bardzo mi smakowało, dzięki .
  • Browarzyciel
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.08
    • 357

Miło słyszeć, że smakowało. Tak naprawdę, to powinno jeszcze poleżeć. Ma dopiero 1 miesiąc . Cieszę się również, że podobają się etykiety. Pozdrawiam
    BROWARZYCIEL
    Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
    eventy dla firm

Comment

• Browarzyciel
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.08
      • 357

darco112, wyczyść sobie skrzynkę PW, bo nie przyjmuje nowych wiadomości.

To co chciałem Ci przesłać:

Na skosie, czyli jak? Jeszcze nie rozmnażałem zamrożonych próbek, ale po powrocie z ferii, spróbuję wskrzesić np. Pils LGR. Zasadniczo, to chyba nie ma znaczenia, czy były zamrożone 3 m-ce, czy rok.
      BROWARZYCIEL
      Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
      eventy dla firm

Comment

• darko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel
        darco112, wyczyść sobie skrzynkę PW, bo nie przyjmuje nowych wiadomości.

To co chciałem Ci przesłać:

Na skosie, czyli jak? Jeszcze nie rozmnażałem zamrożonych próbek, ale po powrocie z ferii, spróbuję wskrzesić np. Pils LGR. Zasadniczo, to chyba nie ma znaczenia, czy były zamrożone 3 m-ce, czy rok.
        Już wyczyściłem
        Ano tak
        Jak rozmrozisz to się przekonasz, że niewiele ich przeżywa. Po dolaniu brzeczki objawy fermentacji widać było po ok 36 h.

Comment