Wielki B, Warka nr 20, "Pilsener Urquell"

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Wielki B, Warka nr 20, "Pilsener Urquell"

Piwo otrzymane od piwowara na spotkaniu w Pszowie.

Kolor to coś jak słaba herbata z niewielką ilością miodu. Leciutko mętne.
    Piana wysoka, gruboziarnista i trwała.
    Zapach silny, chmielowy (od porządnego chmielu aromatycznego).
    W smaku trochę dziwne, Na pewno odmienne od piwa które miało naśladować, co nie znaczy że złe.Smak chmielu miesza się ze słodowością i goryczką. Miesza się sympatycznie, choć w tej warce Wielki B też za hojnie sypnął chmielem Niemniej piję oczywiście ze smakiem.
  • Wielki_B
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.02
    • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    Smak chmielu miesza się ze słodowością i goryczką. Miesza się sympatycznie, choć w tej warce Wielki B też za hojnie sypnął chmielem Niemniej piję oczywiście ze smakiem.
    A ja to piwo uwielbiam!
    Ale zaczyna do mnie dochodzić, że takie dawki: chmielowej goryczki, smaku i aromatu, mogą uwielbiać tylko tacy piwni wariaci jak ja
    Obiecuję więc, że zrobię też coś bardziej konsumpcyjnego...

PS.
    Twili, Ty fanie aleów, to i tak była bardzo kurtuazyjna ocena tego lagera!

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

To nie tak, że ja tylko ale'e... Lagery lubię, te goryczkowe też, ale wolę jednak dominację elementu słodowego. Choc zamierzam kiedyś zrobić jakies ekstremalnie goryczkowe India Pale Ale

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Köln (Kolonia), Martinstraße 32, Craftbeer Corner Coeln
        dadek
        W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
        2023-10-05, 00:21
      • dadek
        Němčice nad Hanou, Masarykova 665, Pivovar Němčice
        dadek
        W październiku 2019 roku małe miasteczko w połowie drogi pociągiem pomiędzy Přerovem a Vyškovem na Moravě uzyskało swój browarek. Zlokalizowano go w samym centrum 100 m od rynku. Dojście od stacji kolejowej jest proste - z budynku dworca 50 m w dół ul. Nádražní i w prawo w Masarykovą,...
        2022-01-22, 03:28
      • ART
        Dobrzeń Wielki, Namysłowska 36, Al.Capone
        ART
        Sklep sieci Al.Capone, różnorodny wybór nie tylko piw ale i mocniejszych trunków, lokal klimatyzowany, piwo nie kisi się w zaduchu

Trafiliśmy tu pierwszy raz nieco ponad tydzień temu śmigając po drodze. Pozytywne wrażenie, obsługa wie co i jak, może polecić nowości i opowiedzieć...
        2021-06-27, 12:30
      • ART
        2018.09.07-09 - XVII Wielki Zlot Browar.bizu [Poręba k. Myślenic] - fakty
        ART
        (jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)

Proszę wytężać wzrok ogłaszam co następuje!

oto już pełną parą szykuje się:

XVII Wielki Zlot Forumowiczów...
        2018-07-04, 19:47
      • AaLeX
        Staropramen, extra chmel
        AaLeX
        Piwo kupione w polskim Aldi. Oryginalny import (jest dodatkowa naklejka w języku polskim). Alkohol 4,5%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, chmielowe produkty, drożdże. Ekstraktu brak. Piana gruba z lacingiem. Zapach siarkowo-chmielowy. Barwa złota. Smak? No cóż. Zawiodłem się na tym...
        2025-05-19, 15:44
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...