BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Cześć wszystkim,
jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
Rozgrzewajmy zimę solidną dawką piwnej rywalizacji!
Zima wydaje się nam jeszcze daleka , ale do zimowego XV Krakowski Konkurs Piw Domowych należy się zacząć przygotowywać już niedługo!
Dwa z sześciu stylów zostały opublikowane już w maju- a...
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
Mocniejszy lager z alko 6.0% (ekstrakt 11,7%, IBU 16).
Puszka pintowa (568 ml)
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - około strongowe - nieco ziołowe z lekkim alko.
Smak - słodkawe,...