Piwowarnia Prezesa, Prądnickie Jasne, warka XLVI

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Piwowarnia Prezesa, Prądnickie Jasne, warka XLVI

Kolor taki jakby miodowy, dość ciemny. W mocnym świetle lekko pomarańczowy. Ładny i nietypowy. Piwo całkiem klarowne, mętność bardzo niewielka. Piany niestety prawie brak. Tylko malutki kożuszek a później już resztki, ale do końca. Zapach bardzo ładny, mocny i zachęcający. Intensywnie górnofermentacyjno owocowy, wzorowy. Smak to mieszanka typowych dla górnej fermentacji nut suszonych owoców, leciutkiej domowej nuty i na koniec zdecydowanego i mocnego chmielu i goryczki od niego. Posmak goryczkowy. Ciekawe piwo o dwóch twarzach. Wysycenie bardzo, bardzo mocne, nawet chyba już za mocne. Opakowanie robocze, klasyka. Podsumowując określę to piwo jako dobre, zdecydowane i nie dla ludzi, którzy lubią łagodność.
    Dzięki e-prezesie .
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• Raciborz
    Labska Stezka rowerowa w Czechach i browary przy niej
    Raciborz
    No to relacja z naszego wyjazdu. cel to Łabska ścieżka rowerowa a konkretnie jej odcinek na terytorium Czech . Na początek trochę statystyk. Na starcie nie stawiły się dwie osoby, jedna nie dostała zgody lekarza a jako że miały jechać na tandemie to automatycznie druga odpadła . Więc...
    2019-08-29, 13:05
  • cielak
    Plebejska piwowarnia domowa Prezesa, Coopers Stout
    cielak
    Piwko od E-Prezesa, warzone 5.09.2004, rozlewane 14.09.2004, a ja dostałem gdzieś we wrześniu właśnie.
    kolor- smoła, czarne jak węgiel
    piana- mała, lecz w postaci obrączki istnieje do końca
    CO2- strasznie ciężko wyczuć,nie ma, ale myślę że trafiłem na wybrakowana...
    2004-12-29, 00:35
  • Shlangbaum
    Prądnicka Piwowarnia Prezesa - warka #XXXVII - Brown Ale
    Shlangbaum
    Kolejne brown ale uwarzone przez e-prezesa. Poprzednia warka XXXVI to również było brown ale.

Piwo ciemnobrązowe jak w nazwie. Piana beżowa drobnopęcherzykowa i szybko opada do dywanika. Często zakręcałem szklanką celem poczucia zapachu więc i dywanik się z tego powodu utrzymywał...
    2006-05-22, 21:27
  • ART
    Podklasztorze, Biała Dama
    ART
    5,6 ABV / ? P

White IPA / American Witbier
    Srebrny medalista KPR 2023 od Josefika

Bardzo jaśniuteńki ładny kolor, piana słaba, kolendra zaznaczona, cytrusy są, dość mocno odfermentowane, czyściutkie w smaku, bardzo przyjemne do spożycia.

Te etykiety...
    2025-05-28, 10:48
  • Javox
    ?, [Mentzen] Ulga
    Javox
    Lager o ekstrakcie 12.0*, zawartość alko 5.0%
    (Prawdopodobnie warzone w Browarze Sady)

Chmiele: Iunga, Lubelski, Hallertauer Tradition.

Piana - więcej na początku potem grubsza warstwa.
    Lacing - ładny, drobny.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko opalizujące...
    2025-03-28, 14:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...